Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни перейшли від оборони до активного наступу ще в районі одного населеного пункту
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни перейшли від оборони до активного наступу ще в районі одного населеного пункту

Ворог щодня атакує позиції ЗСУ та намагається просунутися відразу на кількох напрямках

30 жовтня 2023, 14:40
Поділіться публікацією:

Російські загарбники в рази посилили своє угруповання та перейшли до активних дій у районі міста Бахмут Донецької області. Як передає портал "Коментарі", про це у себе в Telegram заявив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Росіяни перейшли від оборони до активного наступу ще в районі одного населеного пункту

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Генерал зазначив, що ситуація на східному фронті залишається складною. Загарбники продовжують спроби досягти успіхів і щодня атакують українські позиції.

"Особливу активність виявляє в районі Куп'янська, де намагається просунутися вперед відразу на кількох напрямках. У районі Бахмута противник суттєво посилив своє угруповання та перейшов від оборони до активних дій", — розповів Олександр Сирський.

За його словами, окупанти намагаються там зупинити просування ЗСУ та відновити втрачене становище, використовуючи десантні підрозділи. Також на окремих ділянках вони використовують штурмові групи із складу загонів "Шторм Z".

Свої дії російська армія підтримує щільним вогнем артилерії та мінометів. Крім того, противник постійно збільшує застосування ударних дронів. Однак завдяки професійним та злагодженим діям українських військ окупанти зазнають великих втрат і не можуть досягти поставленої мети.

Також видання "Коментарі" повідомляло — під кінець жовтня ситуація на фронтах російсько-української війни залишається складною. У той час, як ЗСУ просуваються вперед на лівому березі Херсонської області, росіяни, не зважаючи на втрати, штурмують наші позиції в районі Куп'янська та Авдіївки. За даними британської розвідки, саме на цьому напрямі агресор зазнав найбільших втрат за 2023 рік. Проте спроби оточити місто, яке є потужним укріпрайоном, продовжуються. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" військову ситуацію на даний момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/osirskiy/410
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини