Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни перегрупувалися і пішли у наступ: у США назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни перегрупувалися і пішли у наступ: у США назвали напрямок

Американські аналітики ISW заявляють, що росіяни знову пішли у наступ під Авдіївкою

21 жовтня 2023, 07:55 comments1608
Поділіться публікацією:

Великі втрати під час штурмів не зупиняють окупантів. Вони 20 жовтня знову провели атаки на Авдіївку та мали незначний успіх у просуванні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни перегрупувалися і пішли у наступ: у США назвали напрямок

Авдіївка. Фото: із відкритих джерел

Американські експерти розповідають, що перша російська наступальна операція в районі Авдіївки 10 жовтня призвела до значних втрат російської техніки. Росіяни перегрупувалися і повернули інтенсивний наступ. Це свідчить про те, що окупанти вважають, що вони реально можуть взяти Авдіївку, або про те, що командування погано розставляє пріоритети наступальних операцій і не враховує значних втрат техніки та особового складу.

Аналітики стверджують, що вчора російські війська трохи просунулися на захід від Красногорівки (5 км на північ від Авдіївки). Натомість російські воєнкори стверджували, що окупанти захопили український опорний пункт біля терикону на північний схід від Авдіївки, просунулися до залізничної станції на північ від Авдіївки та біля ресторану "Царське полювання" на південь від Авдіївки.

Ще один топ-воєнкор стверджував, що російські війська безуспішно атакували біля Північного (6 км на захід від Авдіївки), на південь від Авдіївки, поблизу Степового (8 км на північний захід від Авдіївки) та поблизу Новокалинового (11 км на північний захід) від Авдіївки).

Інші військові блогери заявляли про просування до одного кілометра на лінії Степове-Бердичі (8-10 км на північний захід від Авдіївки) 19 жовтня, а 20 жовтня тривають бої під Бердичами.

Натомість Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Авдіївки, Новокалинового, Степового, Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки) та Північного.

20 жовтня українські військові, які діють у районі Авдіївки, повідомили, що за останні чотири дні українські сили знищили 200 одиниць російської бронетехніки. Очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що російські війська намагаються відремонтувати пошкоджену техніку ще в полі.

Вчора українські сили показали, як завдають ударів по російській термобаричній артилерійській системі ТОС-1 поблизу Авдіївки.

Російський військовий блогер поскаржився, що ефективність російського контрбатарейного вогню поблизу Авдіївки знижується через поганий зв'язок та неможливість накопичення боєприпасів перед настанням.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Авдіївка стала для росіян другим Бахмутом – що змушує РФ продовжувати атакувати місто.   




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини