Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни отримали новий спосіб для дезертирства. Так вони можуть уникнути бойових дій
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни отримали новий спосіб для дезертирства. Так вони можуть уникнути бойових дій

Російські військові отримали шанс уникнути бойових дій. Росіяни можуть здатись українським військовим в полон за допомогою безпілотного літального апарату.

20 грудня 2022, 17:25 comments1118
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

ЗСУ за допомогою безпілотників допомагає російським військовим здатись в український полон. Дрон літає над головами російського військового та веде його в бік українських позицій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на офіційну сторінку Генштабу у Facebook.

Росіяни отримали новий спосіб для дезертирства. Так вони можуть уникнути бойових дій

Російські солдати можуть втекти в український полон. Фото з відкритих джерел

На таку ідею надихнув відеозапис в листопаді, на якому здався російський військовий. Чоловік здаючись кинув зброю та підняв руки над головою, далі безпілотник відвід полоненого до українського підрозділу.

Через кілька тижнів після цього випадку Генштаб ЗСУ оприлюднив відеоінструкцію, як правильно здатись в український полон за допомогою безпілотника.

Такий метод здачі входить в програму "Хочу жити", у рамках якої російські військові можуть дезертувати і здатись в український полон. За цією програмою працює Telegram, сайт та телефонна лінія. Російський військовий звертається до програми та отримує детальну інструкцію для здачі в полон.

За словами ЗСУ безпілотники зменшують ризики для українських військових, які беруть в полон російських дезертирів під час здачі в полон. Безпілотник веде росіянина до точки здачі, де той чекає на українських військових.

Переглянути відеоінструкцію, як потрібно здатись в полон можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки російських військових хочуть добровільно здатись в український полон. Речник проєкту повідомив кількість заяв, які надійшли до "Хочу жити"

Також "Коментарі" писали про обмін між російськими та американськими службами. До США поїхала баскетболістка, а в Росію торговець зброєю.    



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини