Головна Новини Суспільство Війна з Росією Повідомили, скільки росіян хочуть здатись в український полон
commentss НОВИНИ Всі новини

Повідомили, скільки росіян хочуть здатись в український полон

Україна запустила програму здачі російських військових в полон "Хочу жити". Тепер названо кількість заяв, які отримав проєкт.

15 грудня 2022, 16:09 comments1117
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна запустила спеціальний проєкт під назвою "Хочу жити", куди можуть звернутись російські військовослужбовці та добровільно здатись в Український полон. Про кількість росіян, які хочуть здатись в полон до ЗСУ повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на речника проєкту "Хочу жити" Віталія Матвієнко.

Повідомили, скільки росіян хочуть здатись в український полон

Російські військові можуть здатись в полон до ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

В ефірі державного російськомовного каналу FREEДОМ Віталій Матвієнко розповів, що близько 4,3 тис. російських військових та мобілізованих солдатів готові здатись та потрапити добровільно в полон до ЗСУ.

"Що стосується кількості звернень, ми можемо озвучити цифри. Зі старту проєкту "Хочу жити" кількість заяв складає понад 4300", — повідомив речника проєкту "Хочу жити" Віталія Матвієнко.

Більшість звернень, які надходять до проєкту стосуються російських військових, які запитують як правильно здатись, або вже хочуть потрапити до українського полону.

З такими людьми працює "Хочу жити" і консультує росіян як і де безпечно здатись в полон. Віталій Матвієнко обіцяє повну безпеку усіх розмов та листувань у рамках проєкту.

Для здачі в полон російський військовий може скористуватись чат-ботом в Telegram або зателефонувати за необхідними номерами:

  • +38 066 580 34 98
  • +38 093 119 29 84

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про обмін полоненими між США та Росії. Американці отримали свою спортсменку, а росіяни — торговця зброєю.

Також "Коментарі" писали про Михайла Подоляка, який запевнив, що статистика втрат росіян за Генштабом ЗСУ є неточною та назвав свої цифри, які вищі ніж офіційні дані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини