Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Росіяни окупували Вугледар": що відбувається в місті
commentss НОВИНИ Всі новини

"Росіяни окупували Вугледар": що відбувається в місті

Росіяни захоплюють Вугледар і вивішують на будинках свої прапори.

1 жовтня 2024, 21:40
Поділіться публікацією:

 Російські окупаційні війська наближаються до повного захоплення Вугледара в Донецькій області. Згідно з повідомленням DeepState, ворог уже пробрався до центру міста, а на захоплених будівлях були вивішені російські прапори.

"Росіяни окупували Вугледар": що відбувається в місті

Бої за Вугледар (фото з відкритих джерел)

Telegram-канал "Dnipro|OSINT з Гарбузом" підтверджує, що окупанти продовжують просування і вивішують свої прапори на адміністративних будівлях Вугледара, зокрема на будівлі міськради та пожежної частини. Це свідчить про те, що російські війська взяли під свій контроль значну частину міста.

За даними глави обласної військової адміністрації (ОВА) Вадима Філашкіна, у Вугледарі зараз залишається 107 мирних жителів. Через активні бойові дії до них складно дістатися, що унеможливлює проведення евакуації. Дітей у місті немає — їх вдалося евакуювати раніше. Гуманітарна ситуація у Вугледарі критична: постачання їжі, води та ліків неможливе через інтенсивні бої.

Аналітики DeepState підкреслюють, що на всіх важливих точках міста вивішені російські прапори, що свідчить про майже повну окупацію Вугледара. На їхню думку, оборона міста перебуває на межі завершення, і ці дні можуть стати останніми для українських сил, які боронять Вугледар.

"Росіяни окупували Вугледар — окупанти публікують вивішені прапори на всіх куточках міста. Останні дні оборони... Честь тим, хто боровся, і тим, кого вже немає з нами", — зазначили аналітики.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що The Telegraph пише, що сотні бійців ЗСУ могли потрапити в оточення у Вугледарі.  Ситуація у Вугледарі Донецької області, за повідомленням видання The Telegraph, є критичною. Російські окупаційні війська майже оточили місто, створюючи загрозу для українських захисників. Один із військових 72-ї окремої механізованої бригади (ОМБр) розповів, що шляхи евакуації перекриті, а запаси продовольства, боєприпасів та пального стрімко закінчуються. Наразі атаки на Вугледар йдуть з трьох сторін, що значно ускладнює ситуацію. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини