Головна Новини Суспільство робота і кар'єра The Telegraph пише, що сотні бійців ЗСУ могли потрапити в оточення у Вугледарі
commentss НОВИНИ Всі новини

The Telegraph пише, що сотні бійців ЗСУ могли потрапити в оточення у Вугледарі

Шляхи евакуації з Вугледара в напрямку південної лінії фронту відрізані, а запаси вичерпуються, пише видання.

сьогодні, 18:40
Поділіться публікацією:

 Ситуація у Вугледарі Донецької області, за повідомленням видання The Telegraph, є критичною. Російські окупаційні війська майже оточили місто, створюючи загрозу для українських захисників. Один із військових 72-ї окремої механізованої бригади (ОМБр) розповів, що шляхи евакуації перекриті, а запаси продовольства, боєприпасів та пального стрімко закінчуються. Наразі атаки на Вугледар йдуть з трьох сторін, що значно ускладнює ситуацію.

The Telegraph пише, що сотні бійців ЗСУ могли потрапити в оточення у Вугледарі

Бої за Вугледар (фото з відкритих джерел)

"Ситуація у Вугледарі, м'яко кажучи, складна. Атака зараз йде з трьох сторін", – поділився військовий

Українські військові зазначають, що пересування бронетехніки є небезпечним через інтенсивний вогонь російської артилерії та атаки безпілотників. Водночас окремі підрозділи намагаються вийти з оточення невеликими групами вночі. За словами військових, зі 10 осіб, які намагаються вийти з міста, вдається вибратися лише чотирьом-шести.

"В середньому, якщо 10 осіб виходять з міста групами, то доходять четверо-шестеро", – сказав він.

Ситуація у Вугледарі стала складнішою після відкликання командира 72-ї бригади полковника Івана Винника, який захищав місто. Його відкликання пов'язують із необхідністю "врятувати" до можливого падіння міста, хоча офіційно це не підтверджено.

Вугледар має стратегічне значення, оскільки розташований на височині над важливою дорогою, яка проходить через східний Донбас. Місто залишалося українською фортецею з початку повномасштабної війни, але зараз під загрозою втрати через нарощування російських сил. РФ перекинула близько 5 тисяч військових у цей район для підсилення наступу.

Наразі, згідно з даними OSINT-аналітиків та українських Telegram-каналів, Вугледар може опинитися в руках росіян, що стане найзначнішим здобутком РФ на полі бою з моменту захоплення Авдіївки у лютому. Якщо Вугледар впаде, це буде важким ударом для українських військ, оскільки місто мало стратегічну перевагу в цьому регіоні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Вугледарі військові з боями прокладають дорогу на вихід з міста

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини