Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни не можуть вивести "вагнерівців" з Бахмута: в ISW навали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни не можуть вивести "вагнерівців" з Бахмута: в ISW навали причину

Аналітики ISW вважають, що успішні контратаки ЗСУ ускладнюють росіянам деблокаду "вагнерівців" у Бахмуті

27 травня 2023, 08:05 comments1418
Поділіться публікацією:

Подальші успішні контратаки українських військових на флангах Бахмута Донецької області можуть ускладнити російську операцію з передачі у місті позицій ПВК "Вагнер" регулярним військам, переконані аналітики Інституту вивчення війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Росіяни не можуть вивести "вагнерівців" з Бахмута: в ISW навали причину

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що російські військові, йдеться у звіті, стверджують, що українські сили провели успішні контратаки в районі Оріхово-Васильівки (11 км на північний захід від Бахмута) та Кліщеївки (7 км на південний захід від Бахмута).

У звіті йдеться про те, що один із російських військкорів стверджує, що українські контратаки в районі Оріхово-Васильівки змусили підрозділи ПВК "Вагнера" відступити на відстань до кілометра від позицій, які вони раніше займали в цьому районі.

Також воїнкори заявляють, що українські сили захопили висотні позиції вздовж траси Е40 (Бахмут – Слов'янськ) поблизу Оріхово-Васильівки, і що в цьому районі точаться бої.

Крім того, вони стверджують, що українські військові просунулися у напрямку Клещеївки і перетнули канал Сіверський Донець, ймовірно, маючи намір оточити населений пункт і змусити російські війська відступити у східному напрямку.

Водночас, наголошується у звіті, геолокаційні кадри, опубліковані 24 та 25 травня, вказують на те, що російські сили, ймовірно, відновили обмежені позиції на захід від Клещеївки.

За попередньою оцінкою ISW, російським військам може бути складно провести заміну сил "Вагнера" у Бахмуті, зокрема, через успішні обмежені та локалізовані українські контратаки.

"Зниження темпів російських наступальних операцій у районі Бахмута та повідомлення про проведення операції з надання допомоги на місці, ймовірно, надалі нададуть українським силам у цьому районі ініціативу для початку нової фази операцій навколо міста, якщо вони того забажають", — зазначають аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Бахмут стає пасткою для росіян — чи всі завдання виконало місто-фортеця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини