Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни не можуть використовувати бронетехніку у Вовчанську: як ЗСУ загнали ворога в пастку
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни не можуть використовувати бронетехніку у Вовчанську: як ЗСУ загнали ворога в пастку

Сили оборони України змогли перекрити ворогу логістичний шлях в місто

29 серпня 2024, 10:05 comments2369
Поділіться публікацією:

Російські війська атакують Вовчанськ за допомогою малих піхотних груп, оскільки ЗСУ позбавили їх можливості використовувати бронетехніку. Як інформує портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів військовослужбовець з позивним "Історик" 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнко.

Росіяни не можуть використовувати бронетехніку у Вовчанську: як ЗСУ загнали ворога в пастку

Бої за Вовчанськ. Фото: із відкритих джерел

Захисник наголосив, що місто Вовчанськ перебуває під контролем Сил оборони України, але окупанти продовжують штурмові дії, використовуючи в основному малі піхотні групи, бо мобілізаційний ресурс ворожої армії дуже великий.

"У самому Вовчанську використання ворогом бронетехніки унеможливлено, оскільки Сили оборони України змогли перекрити логістичний шлях ворога в місто", — розповів боєць.

За його словами, російська окупаційна армія не полишає спроб проведення наступальних дій у Вовчанську та його околицях.

"Активність ворога щодо використання авіації протягом останнього часу дещо впала, вочевидь, через початок операції Сил оборони на Курщині", — сказав він. 

При цьому військовий зазначив, що ворог застосовує ствольну та реактивну артилерію, а також ударні і розвідувальні дрони.

На запитання з приводу заблокованих окупантів на агрегатному заводі у Вовчанську, "Історик" зазначив, що поки проходить операція Сил оборони України довкола цього об’єкту, ситуацію коментувати не може.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час прес-конференції Володимир Зеленський підтвердив, що готує мирний план на другий Саміт миру, однак уникнув відповіді на запитання, чи чекає на якісь екстраординарні рішення від Байдена наприкінці каденції. Щодо присутності представників Росії, що раніше активно обговорювалося, то Зеленський заявив, що це бажання інших країн. Чи можна сказати, що, виходячи з риторики президента, щось змінилося після початку Курської операції і тепер про переговори і заморозку війни не варто навіть говорити? До того ж видання Forbes тонко натякнуло, що Україна створює нові механізовані бригади. Це ознака того, що керівництво України не очікує, що війна Росії проти України не закінчиться найближчим часом. Видання "Коментарі" поцікавилося в експертів їхньою думкою щодо цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини