Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни намагаються прорвати оборону: Зеленський розповів про важку ситуацію на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни намагаються прорвати оборону: Зеленський розповів про важку ситуацію на фронті

П’яту добу поспіль росіяни проводять контратаки в Курській області

сьогодні, 17:46
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, про що повідомив на своєму Telegram-каналі.

Росіяни намагаються прорвати оборону: Зеленський розповів про важку ситуацію на фронті

Володимир Зеленський

Як зазначив глава держави, головнокомандувач Олександр Сирський доповів про актуальну оперативну ситуацію на фронті. За його словами, бойові дії тривають по всій лінії фронту, проте найінтенсивніші зіткнення відбуваються на Покровському та Курахівському напрямках. Окрім того, вже п’яту добу російські війська намагаються прорвати оборону України на Курщині, але українські військові стійко обороняються та проводять контратаки.

"П’яту добу тривають спроби росіян прорвати нашу оборону на Курщині. Хлопці тримаються та контратакують", — йдеться в повідомленні. 

Президент також повідомив, що було проведено глибокий аналіз з боку Головного управління розвідки та Служби зовнішньої розвідки щодо країн і організацій, які допомагають Росії у веденні війни. Розглядалися кроки, які можуть послабити ці ворожі союзи.

Окрім того, Міністерство оборони доповіло про контракти на поточний та наступний періоди, включно з використанням допомоги міжнародних партнерів та інвестиціями в українську оборонну промисловість.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що операція Сил оброни в Курській області Росії, ймовірно, триватиме до кінця поточного року. що про щось подібне заявив військовий аналітик Юліан Рьопке. За його словами, російські війська продовжують наступ у Курській області, і українські сили можуть бути змушені залишити регіон у найближчі тижні чи місяці.

Також "Коментарі" розповідали, що росіяни організували прорив в Курській області, сформувавши бронекулак з 30 одиниць техніки і потужній концентрації арти і дронів. Через прорив росіян наші підрозділи на лінії Ольгівка-Крем'яне поставлені в дуже скрутну ситуацію адже єдина велика дорога, що з'єднувала цей укріпрайон з "великою землею" тепер під контролем росіян.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини