Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни намагаються пристосуватися до можливостей ППО України: подробиці ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни намагаються пристосуватися до можливостей ППО України: подробиці ISW

Окупанти не припиняють намагатися знайти лазівки, щоб пробити українську ППО

3 січня 2024, 07:48
Поділіться публікацією:

Для України критично важливими залишаються постачання країнами Заходу систем протиповітряної оборони та ракет. Російські військові намагатимуться пристосуватися до можливостей української системи ППО, щоб навчитися її оминати та завдавати максимальних руйнувань та жертв. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни намагаються пристосуватися до можливостей ППО України: подробиці ISW

ППО. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що під час обстрілів 1-2 січня українські військові збили більше безпілотників "Шахед" порівняно з масштабною атакою 29 грудня, а також багато ракет типу "Кинджал".

Аналітики Інституту припускають, що сили ППО, напевно, адаптувалися до ударного комплексу, який російські сили застосували 29 грудня. Це стало можливим після місяців експериментів агресора та випробувань української протиповітряної оборони із застосуванням різних систем озброєнь, маршрутів завдання ударів та тактик ослаблення протиповітряної оборони.

В ISW зазначають, що російські удари по Україні є частиною тактичного та технологічного змагання між наступом та обороною, в якому обидві сторони постійно експериментують та пристосовуються одна до одної, особливо у сфері далеких ударів та протиповітряної оборони.

"Допомога Заходу Україні залишається критично важливою, оскільки російські війська, ймовірно, продовжуватимуть експериментувати та впроваджувати нові способи обходу української протиповітряної оборони", — зазначає Інститут вивчення війни.

У звіті також погодилися з інформацією аналітиків, оприлюдненою у британському виданні Telegraph. За їхніми словами, Україні, певно, доведеться нормувати свої ракети ППО в умовах скорочення допомоги Заходу. Також доведеться посилювати захист найважливіших цілей шляхом передислокації систем ППО з більш уразливих прифронтових районів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – війна в Україні: що має відбутися у 2024 році та які зміни неминучі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Medkot

3 січня 2024, 11:20

Нормувати використання, обмежувати, чекати на оновлення поставок ... І жодного слова, стосовно виробництва. Це напрягає. На цей раз, стосовно розумових здібностей керівництва промисловості. При СРСР, Україна забезпечувала ракетами та двигунами, майже увесь союз.


Новини