Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни намагаються окупувати місто на Харківщині: що кажуть у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни намагаються окупувати місто на Харківщині: що кажуть у ЗСУ

У ЗСУ підтверджують, росіяни намагаються захопити Куп'янськ-Вузловий

24 жовтня 2023, 16:05
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська намагаються захопити Куп'янськ-Вузловий – стратегічно важливу залізничну розв'язку на Куп'янському напрямі. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Денис Ярославський.

Росіяни намагаються окупувати місто на Харківщині: що кажуть у ЗСУ

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Ворог намагається штурмувати нас цілодобово. Спроби штурмів не зупиняються. Він намагається відбити Куп’янськ-Вузловий. Це дійсно стратегічна залізнична розв’язка, за яку він намагається вхопитися і наносить ураження по переправах, по всіх об’єктах, що можуть нас відрізати від Куп’янська-Вузлового", – зазначив командир розвідки.

Ярославський зазначив, що росіяни справді намагаються взяти Куп'янськ в оточення, це їхня ключова мета.

При цьому він зазначив, що росіяни зазнають величезних втрат, але за рахунок переміщення додаткових сил швидко їх відновлюють. Українські захисники не відчувають, що після того, як окупанти зазнають втрат, їх стає менше.

Денис Ярославський зазначив, що є інформація, що противник перекидає нові резерви і готує повторні штурми позицій ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на фронтах російсько-української війни і довкола неї залишається вкрай складною. Українські воїни мають певні успіхи на півдні, тоді як армія агресора продовжує самогубні атаки на Авдіївському напрямку, штурмує позиції Сил оборони України в районі Куп'янська. При цьому навряд чи така активізація випадково збіглася із загостренням на Близькому Сході, де також проглядається російський слід. Все частіше звучать думки про глобалізацію конфлікту, про те, що всі війни зараз, по суті, є однією спільною – протистоянням демократій та диктатур. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" думками щодо загострення на українському фронті та у світі загалом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини