Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни накрили Одеську область дронами та ракетами: що вдалося збити
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни накрили Одеську область дронами та ракетами: що вдалося збити

19 "Шахедів" та 11 "Калібрів" збиті силами та засобами протиповітряної оборони, але є потрапляння до припортової інфраструктури

25 вересня 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Російські війська вночі атакували Одеську область "Шахедами", ракетами "Онікс" та "Калібр", ППО збила всі дрони та більшість ракет, але внаслідок влучення постраждала припортова інфраструктура. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram-канал Сил оборони півдня України.

Росіяни накрили Одеську область дронами та ракетами: що вдалося збити

Ракети. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що вночі ворог направив по Одеській області 19 ударних дронів типу "Shahed-136/131" та 2 надзвукові ракети "Онікс". Також застосовував 12 "Калібрів" зі складними траєкторіями руху різними областями.

"Для атаки з моря додатково до надводного ракетноносія був залучений підводний човен з новоросійської бухти", — йдеться в повідомленні.

19 "Шахедів" та 11 "Калібрів" збиті силами та засобами протиповітряної оборони. По 1 "Калібру" збито над Миколаївщиною та Кіровоградщиною, переважна більшість – у небі над Одещиною.

На жаль, сталося потрапляння до припортової інфраструктури. Істотних пошкоджень отримав Морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, який уже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа, яка була оперативно ліквідована.

Крім того, "Оніксамі" зруйновано зерносховища. Проте люди не постраждали.

Внаслідок падіння уламків у ході бойової роботи пошкодження та займання отримали складські будівлі одного з підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси. Також займалася трава на відкритих теренах.

"Вибуховими хвилями в кількох будинках вибиті шибки, одну цивільну жінку травмовано, їй надано медичну допомогу", — зазначили в Силах оборони півдня.

Також видання "Коментарі" повідомляло — що може підштовхнути Київ та Москву до переговорів – якийсь подальший сценарій війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини