Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни накопичують "Калібри", щоб розпочати обстріли: у ЗСУ зробили попередження
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни накопичують "Калібри", щоб розпочати обстріли: у ЗСУ зробили попередження

У Силах оборони Півдня прокоментували зменшення використання росіянами останнім часом ракет морського базування

23 вересня 2023, 11:55 comments1024
Поділіться публікацією:

Країна-агресор дещо знизила інтенсивність ракетних ударів по Україні. При цьому Росія продовжує виробляти ракети, отримуючи в обхід санкцій усі необхідні технології. Противник економить високоточні "Калібри" для ударів в осінньо-зимовий період по українських об'єктах критичної інфраструктури. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробила начальник прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Росіяни накопичують "Калібри", щоб розпочати обстріли: у ЗСУ зробили попередження

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Спікер звернула увагу на той факт, що зараз Росія не використовує ракети морського базування. Це може говорити, що росіяни готують певний потенціал на осінь-зиму.

Гуменюк зазначила, що росіяни не змінюватимуть своїх планів і продовжуватимуть завдавати масованих ракетних ударів.

"Вони (росіяни – ред.) мають перевагу у повітрі, мають запас ракет і намагаються її оновлювати. На жаль, санкції не працюють у абсолютному режимі блокування цього виробництва. Ворог продемонстрував, якщо витримати паузу, то здатний накопичити певну кількість ракет.... Очевидно, що вони продовжують накопичувати і ракети морського базування", – завила Наталія Гуменюк.

Вона нагадала, що російські загарбники вже неодноразово були "Калібрами" з енергомережі України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна готується до захисту енергетичних об'єктів від можливої низки нових масованих ракетних ударів з боку Росії в осінньо-зимовий період. Крім того, санкційна група Макфола-Єрмака продовжує роботу над тим, щоб енергетичні санкції проти РФ посилювалися. Якими є прогнози щодо готовності України витримати черговий ракетний терор енергетичної системи – і самої завдати ударів по російській енергетиці за допомогою союзницьких санкцій? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини