Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни націлилися на ще одне місто після Авдіївки: скільки ще триватиме їхній наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни націлилися на ще одне місто після Авдіївки: скільки ще триватиме їхній наступ

Мінімум до середини березня ворог наступатиме в нинішньому інтенсивному темпі

2 березня 2024, 07:00 comments11451
Поділіться публікацією:

Інтенсивний наступ росіян продовжується. І після захоплення Авдіївки він отримав новий імпульс і вже ЗСУ готуються, щоб дати відсіч ворогові на підступах до міста Часів Яр. Які виклики стоять перед ЗСУ? Скільки ще триватиме інтенсивний наступ окупантів? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Росіяни націлилися на ще одне місто після Авдіївки: скільки ще триватиме їхній наступ

Наступ Росії. Фото: GETTY IMAGES

Напрямок удару росіян зрозумілий — це Часів Яр

Військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю "УНІАН" заявив, що росіяни справді активізувалися в районі Бахмута та націлилися на Часів Яр.

"Складна ситуація в Іванівському і на всьому південному фланзі. Напрямок їх удару зрозумілий — це Часів Яр. Але це було очевидно, що після взяття Авдіївки цей напрямок стане пріоритетним для ворога. Воно для них дуже важливе з точки зору просування на Костянтинівку, а далі — у бік Слов'янська та Краматорська. Їм дуже важливо цей напрямок зафіксувати, тому вони йдуть туди", — заявив Мусієнко.

Експерт додав, що Сили оборони України на цьому напрямі рятують висоти, але виклики залишаються серйозними.

Мусієнко зазначив, Часів Яр сам по собі розташований на висоті. І фортифікаційні споруди там продовжують добудовуватись. На цьому напрямі актуальною є проблема з відсутністю зброї, артилерії та мін. Їх треба більше. Адже без артилерії ЗСУ не використовують нашої переваги у висоті.

"Ми маємо ворогові звідти завдавати ударів, а воно виходить зовсім інакше. Ще одна специфіка цього регіону полягає в тому, що РФ тут раніше менше застосовувала авіацію та частіше завдавала ударів дронами. Дрони – це велика проблема. Загалом виклики для Часового Яру зараз серйозні", – висловився експерт.

Ворог і надалі виявлятиме свою активність

Військовий експерт Сергій Грабський в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що російський наступ продовжуватиметься, бо противник намагатиметься використати і досить сприятливі погодні умови, бо ґрунт висихає досить швидко, і ситуацію з дефіцитом у нас в особовому складі та в боєприпасах.

При цьому Грабський підкреслив, що тактичне просування можливе, але про якісь оперативні прориви наразі не йдеться.

"Як мінімум до середини березня, а можливо, до кінця місяця, якщо у противника вистачить ресурсів, вони продовжуватимуть тиснути в такому ж масштабі. Але рівень втрат противника, який досягає часом 30%, виключає можливість здійснення проривів на оперативну глибину до 150 км" , – підкреслив Грабський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що сталося з Україною після перемог у 2022 році: куди поверне війна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини