Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни можуть досягти "загрозливих успіхів": у США видали насторожуючий прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни можуть досягти "загрозливих успіхів": у США видали насторожуючий прогноз

Експерти ISW вважають, що російські атаки можуть досягти "загрозливих успіхів" на захід від Бахмута

16 квітня 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська можуть досягти значних та загрозливих успіхів, особливо на захід від Бахмута. Шанси у росіян на успіх зростають. Якщо Конгрес США й надалі блокуватиме допомогу Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни можуть досягти "загрозливих успіхів": у США видали насторожуючий прогноз

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики вважають, що російська сторона виграє від невизначеності у питаннях забезпечення України. Російські війська зараз використовують дефіцит коштів української сторони задля досягнення незначних тактичних успіхів. Така ситуація склалася внаслідок відсутності допомоги США у сфері безпеки.

Експерти зазначають, перші особи в Україні також продовжують попереджати, що допомога США у сфері безпеки є життєво важливою для здатності українських збройних сил захиститися від нинішніх та майбутніх російських наступальних операцій, які, за прогнозами, розпочнуться наприкінці весни та влітку. Начальник Головного управління військової розвідки Кирило Буданов заявив, що українські війська готуються до відображення майбутнього великого російського наступу, який очікується наприкінці травня чи на початку червня, але зазначив, що це буде "катастрофічно складно" без військової допомоги Заходу.

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив 14 квітня, що поточна ситуація на сході України є "напруженою" і що російські війська зосереджують свої зусилля на захід від Бахмута у напрямку Часового Яру. Померов заявив, що українські війська успішно використовують сучасну техніку проти більшої кількості російського особового складу.

Представник українського угруповання "Хортиця" Назар Волошин заявив 15 квітня, що українські сили на Бахмутському та Авдіївському напрямках можуть використовувати від одного до п'яти артилерійських снарядів на кожні 10 артилерійських снарядів, випущених російськими військами, але українська артилерія є більшою.

ISW зазначає, що здатність українських сил відображати активізовані російські наступальні операції на сході України погіршилася через нестачу матеріальних коштів і, ймовірно, продовжить погіршуватися в найближчому майбутньому, якщо затримки з наданням допомоги з безпеки США продовжуватимуть.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як страхи США зіграли проти України: що може змінитись після іранської витівки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини