Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни хочуть захопити Запоріжжя: важливе попередження від Сил оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни хочуть захопити Запоріжжя: важливе попередження від Сил оборони

Окупанти концентрують свої сили на Запорізькому напрямку і готуються йти в наступ

2 жовтня 2024, 17:40 comments1586
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська концентрують свої сили на Запорізькому напрямку для підготовки штурмових дій, заявив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин в інтерв'ю "Радіо Свобода". За його словами, мета росіян – досягти кордонів Донецької області та захопити місто Запоріжжя.

Росіяни хочуть захопити Запоріжжя: важливе попередження від Сил оборони

Запоріжжя

"Сьогодні спостерігаються спроби противника зосередити сили й засоби для ведення штурмових дій. Наголошую, не наступу, не наступальних дій, а штурмових дій на певних напрямках. Зокрема, це біля Приютного і біля Роботиного. Біля Приютного мета цих дій для того, щоб здійснити штурм і просування в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль саме Донецьку область і ті території, які там залишилися, і перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють Курахове", – розповів Волошин.

За його словами, в районі Роботиного російські війська формують підрозділи для штурму українських позицій, розташованих на так званому Роботинському виступі. Надалі, як зазначив Волошин, ворог має намір рухатися в напрямку Оріхова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Запоріжжя має важливе значення для російських окупантів через його стратегічне та логістичне розташування. Ворог підготував понад 5 тисяч нових солдатів для атаки в районі Роботиного, проте українські Сили оборони бачать ці маневри та завдають ударів на відстані.

Також "Коментарі" розповідали, що РФ почала бити по Запоріжжю КАБами, чого не було з початку війни, тому з'явилися чутки, що ворог готується до наступу на місто. При цьому експерти вважають, що удари по Запоріжжю не є підготовкою до наступу на місто. За його словами, якби росіяни формували умови для наступу, то били б вони не по житлових кварталах, а по військових об'єктах, лініях оборони та рубежах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини