Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни хочуть відзначати "день вторгнення до України": яке божевілля хоче запровадити Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни хочуть відзначати "день вторгнення до України": яке божевілля хоче запровадити Кремль

У Держдумі запропонували провести у школах "день початку СВО"

12 лютого 2024, 17:15 comments1507
Поділіться публікацією:

Російська Держдума пропонує 24 лютого 2024 року організувати у школах заходи, що будуть присвячені так званій "спецоперації" – початку повномасштабної війни Росії проти України. З такою ініціативою виступила перша заступниця голови комітету з освіти Яна Лантратова.  Її слова цитують пропагандистські ЗМІ РФ.

 Росіяни хочуть відзначати "день вторгнення до України": яке божевілля хоче запровадити Кремль

Росія хоче святкувати своє вторгнення в Україну (фото з відкритих джерел)

Підготувати програму організації "загальношкільних заходів, присвячених роковинам початку спеціальної військової операції", пропонується Міносвіти Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія використовує термінали StarlinkГенеральний директор Tesla та SpaceX Ілон Маск відреагував на інформацію, що російські військові використовують термінали Starlink під час війни в Україні. За словами американського мільярдера це "неправдиві новини". 

Інформація про використання росіянами терміналів Starlink з’явилась серед російських воєнкорів, а потім була підтверджена речником ГУР Андрієм Юсовим. Представник української розвідки зазначив, що "зафіксовані випадки використання російськими окупантами даних пристроїв" та додав, що "це починає набирати системного характеру". Однак Ілон Маск заявив, що компанія SpaceX не продає російському уряду, чи російським військовим свої термінали інтернет-зв'язку.

Також "Коментарі" писали про те, що військова економіка допомогла виграти Путіну часРосія демонструє швидші темпи економічного зростання, ніж будь-яка країна "Великої сімки", але номінальні цифри приросту забезпечують шалені витрати на виробництво зброї. У довгостроковій перспективі така модель економіки ставить Росію під загрозу. Про це пише економічний оглядач ВВС Фейсал Іслам.
 
 Наголошується, що минулого тижня Міжнародний валютний фонд (МВФ) заявив про стійкість російської економіки до санкцій, підвищивши свій прогноз зростання на цей рік з 1,1% до 2,6%.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини