Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни готують наступ на півдні: чому цей напрямок важливий для них
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни готують наступ на півдні: чому цей напрямок важливий для них

Для росіян важливо розширити зону логістики між Кримом і Донбасом

25 липня 2024, 23:49
Поділіться публікацією:

У РФ достатньо ресурсів для планування наступу на півдні України, заявив заступник командира Третьої штурмової, майор ЗСУ Максим Жорін.

Росіяни готують наступ на півдні: чому цей напрямок важливий для них

РФ готує наступ на півдні України. Фото з відкритих джерел

За словами офіцера ЗСУ, для росіян південний напрямок важливий через логістичне сполучення між Кримом і Донецькою областю.

"Росіянам цілком вистачить ресурсів, щоб проводити наступальні дії на півдні. І тут я особисто бачу досить серйозні ризики, бо для них це дуже важливий напрямок. Ворог ні в якому разі не може допустити звуження коридору та, відповідно, переривання своєї логістики з Кримом, а тому буде намагатися його розширювати", — наголосив Максим Жорін.

Військовослужбовець також розповів, що росіяни зараз поповнюють свої підрозділи на Харківщині переважно за рахунок "голої" піхоти.

"Тобто залишається якесь командування бригади чи дивізії, що наступала, їй додають кілька батальйонів піхоти та одразу відправляють на штурм", — пояснив він.

Разом з тим, відзначив майор ЗСУ, більш суттєва проблема для українців — це не російська піхота, а широке використання ворогом скидів.

"Окупанти сконцентровані останнім часом на цьому виді ураження", — розповів військовий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові не фіксують загрозу оточення міста Часів Яр у Донецькій області, хоча російська армія намагається просуватися на флангах. "Ні, на сьогодні загроза оточення не існує, її немає. Якщо подивитись на ситуацію, то ворогу не вдається здійснити ті наміри, які були спершу та які продовжує втілювати в життя", — сказав Калашніков. Він зауважив, що російські окупанти намагаються просунутися на флангах у напрямку міста, але уникають прямого штурму, оскільки це може призвести до великих втрат. Замість цього, окупанти проводять атаки невеликими групами до восьми осіб після інтенсивної артилерійської підготовки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини