Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни готують котел навколо Торецька: чи зможуть реалізувати задумане
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни готують котел навколо Торецька: чи зможуть реалізувати задумане

На Торецькому напрямку росіяни хотіли б влаштувати Силам оборони котел, проте навряд у них це вийде

29 серпня 2024, 15:15
Поділіться публікацією:

Співзасновник DeepState Роман Погорілий в ефірі "Еспресо" проаналізував карту бойових дій та оцінив можливість створення росіянами котла навколо Торецька.

Росіяни готують котел навколо Торецька: чи зможуть реалізувати задумане

Війна в Україні

Зокрема, Погорілий зазначив, що наразі заяви про можливий котел навколо Торецька є перебільшеними. За його словами, дійсно, російські війська знайшли спосіб проникнути в населені пункти з боку Північного і активно проводять там штурмові дії. Однак зі сторони Нью-Йорка та Неліпівки ситуація зовсім інша — там точаться важкі бої за контроль над Нью-Йорком, і українські сили працюють над стабілізацією фронту, щоб не дати ворогу просуватися.

"Це не котел, а скоріше вузькі ходи, через які ворог намагається пролізти в напрямку Неліпівки, проходячи через наші позиції", — підкреслив він.

Щодо населених пунктів Нью-Йорк та Залізне, Погорілий зауважив, що там не фіксують масштабного просування противника.

"Але якщо говорити з Нью-Йорка в Залізне, про той мішечок, який там утворився. То, звичайно, що, на перший погляд, можна прослідкувати, що вони можуть рухатись із Нью-Йорка в Залізне, із Залізного в Нью-Йорк, щоб це все оточити, але він був більший завжди. Наші військові також це все моніторять, тобто там вони можуть відійти і зараз там якихось масштабних просувань із Залізного в Нью-Йорк не прослідковується. Тому вони просто лізуть з усіх сторін, там ідуть важкі бої, і це все, що можна сказати на сьогодні", — підкреслив експерт. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, про складну ситуацію на Покровському напрямку і те, що військові деякі позиції здають без бою. Втім, самі військові пояснили, чому так відбувається і хто в цьому винен.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини