Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не кожному хочеться вмирати заради х*р зна чого: військовий розніс військове командування
commentss НОВИНИ Всі новини

Не кожному хочеться вмирати заради х*р зна чого: військовий розніс військове командування

Насправді у втраті позицій винні не вкрай втомлені підрозділи чи необстріляні мобіки, яких кидають на гарячі напрямки, а люди, які приймають такі рішення

28 серпня 2024, 18:38 comments13784
Поділіться публікацією:

"Заградотряди", мабуть, треба вводити, але не для бригад, які стоять роками, замортизувались повністю, і те що туди вкидають необстріляних мобіків — вже не дуже допомагає втримувати позиції, де боєздатний особовий склад або поранений, або втомлений вкрай, або загиблий, але звіти наверх йдуть позитивні, всі все тримають, всі стронг. Так прокоментував пропозицію Назара Розлуцького про те, що необхідно щось робити із тими військовими, які без бою залишають позиції ворогу, зокрема на Покровському напрямку військовий Олександр Карпюк.

Не кожному хочеться вмирати заради х*р зна чого: військовий розніс військове командування

Олександр Карп’юк

"Коли кажуть наверх, що заводять небоєздатний підрозділ, яким не можна швидко поміняти обстріляну бригаду (як у випадку з 115-ю, завдяки командуванню якої, а також ряду командирів вищої ланки ми про**али Очеретино, і ніхто не поніс покарання) і це кінчить як з Бахмутом, коли там аналогічно поміняли 93-тю бригаду (не буду казати якою), і після того як цілий РОП нашими вже не контролювався, ще сутки наверх подавалась інфа що тут всьо стронг, позиції під контролем, коли "вагнера" вже входили в Бахмут", — говорить Карпюк.

Окрім того, за його словами, на харківському напрямку  деякі підрозділи взагалі не готувались до вторгнення, а під час вторгнення покинули позиції та вийшли, а тепер інші військові героїчно звільняють Вовчанськ.

Карп’юк розповів, що буває командири дають вказівку підрозділам втримувати позиції, які не мають тактичної вигоди, бо їм не хочеться доповідати про втрату позицій, як наслідок, несвоєчасне виведення підрозділів приводить до втрат, а також до втрати більшої кількості позицій.

Також, за його словами, буває, що зовсім необстріляну бригаду заводять на позиції, а потім ще й дивуються, чому ситуація не змінюється на краще.

"А потім, коли пігдогі просто обходять наші оборонні лінії, як у випадку з Новогродівкою — ми дивуємося як же так сталося, що ми втрачаємо населені пункти. Але винні розй*бані та небоєздатні бригади, угу", — відзначив військовий.

За його словами, коли система не вміє обʼєктивно оцінювати стан справ та вчасно робити потрібне — то солдат якби не завжди винен.

"І кількість сзчешників в такій системі буде рости. Бо не кожному хочеться вмирати заради х*р пойми чого", — додав військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що деякі позиції на Покровському напрямку військові здали без бою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини