Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни активізувалися не лише на Донбас: де ЗСУ відійшли на нові позиції
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни активізувалися не лише на Донбас: де ЗСУ відійшли на нові позиції

Росіяни активізувалися біля Кринок

15 серпня 2024, 13:17
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська активізувалися на лівобережжі Дніпра на Херсонщині. Українські підрозділи змушені переміститись на нові позиції. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив представник оперативного угруповання військ "Таврія" капітан Дмитро Лиховій.

Росіяни активізувалися не лише на Донбас: де ЗСУ відійшли на нові позиції

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, що на лівому березі Дніпра в Херсонській області відбили відразу сім ворожих атак. Це сталося на плацдармі на північ від села Кринки, де наші підрозділи перемістилися на нові позиції.

"Там противник активізувався порівняно з минулим тижнем. Там день у день відбувається чимала, як для такого невеликого відрізка, кількість штурмів, і там є особливості, що через заболочену місцевість важко створювати фортифікацію, нові позиції, спостережні пости, вогневі позиції. При цьому, якщо ворог в таку погоду, як зараз, завдає артилерійського ураження, особливо з артилерії калібру 152 міліметри, а також скидає із БпЛА боєприпаси із запалювальними речовинами, як вчора в районі цих позицій, північніше Кринок, там виникають пожежі і дуже складно утримати ці позиції. Доводиться нашим захисникам переміщатися", — сказав Лиховій.

У цілому нині різких змін у тактиці, складі військ і характері дій противника немає. Натомість ворог продовжує свою агресивну поведінку, говорити про суттєве зменшення кількості окупантів не доводиться. Ознак формування ударних сил для російського наступу не виявлено. Продовжуються позиційні бої.

Читайте також на порталі "Коментарі" — доки всі дивилися на Курську область, ворог окупував нові населені пункти на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини