Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія звинувачує Україну в тероризмі: у США розповіли, що задумав Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія звинувачує Україну в тероризмі: у США розповіли, що задумав Путін

В ISW наголосили, що Кремль не втрачає надії змусити Захід відмовитися від продовження підтримки Києва

12 червня 2024, 10:45 comments2162
Поділіться публікацією:

Глава ФСБ Росії Олександр Бортніков посилив необґрунтовану та шаблонну версію Кремля, яка звинувачує Україну та НАТО в організації терористичних атак та диверсій на території РФ. Таким чином, путінський режим хоче підірвати підтримку України Заходом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Росія звинувачує Україну в тероризмі: у США розповіли, що задумав Путін

Путін та Бортников. Фото з відкритих джерел

Експерти зазначають, що 11 червня Бортников на засіданні Російського антитерористичного комітету заявив, що Україна за підтримки США та НАТО "нарощує зусилля щодо терористичних атак і диверсій на території Росії". Крім того, він помилково звинуватив українську розвідку у подіях 22 березня (йдеться про напад на "Крокус Сіті Холл").

За оцінками ISW, атака була організована підрозділом Ісламської держави в Афганістані ІДІЛ-К, і не жодних доказів того, що Україна була причетна до цього в будь-якій якості.

Аналітики пояснюють дії Москви в такий спосіб. На їхню думку, Кремль регулярно використовує звинувачення у тероризмі проти України та Заходу, щоб підірвати підтримку України Заходом та уявити себе жертвою західної та української агресії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — білоруські чиновники, включно з самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком, продовжують мати причетність до незаконної депортації українських дітей до Білорусі та їх перевиховання за білоруськими програмами. Про це йдеться у оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"ISW вже давно вважає, що білоруські чиновники, включаючи президента Білорусі Олександра Лукашенка, безпосередньо залучені до російської кампанії з депортації українських дітей", – зазначили експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини