Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія знову вночі атакувала ЗАЕС: пошкоджено один енергоблок
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знову вночі атакувала ЗАЕС: пошкоджено один енергоблок

Після обстрілу виникли пошкодження на одному енергоблоці

21 вересня 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

Російські загарбники в ніч проти 21 вересня завдали ударів по Запорізькій АЕС. Від удару країни-агресора ушкодження отримало обладнання зв'язку одного з енергоблоків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Енергоатом".

Росія знову вночі атакувала ЗАЕС: пошкоджено один енергоблок

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

"21 вересня 2022 року, о 01:13 внаслідок чергового обстрілу Запорізької АЕС рашистськими терористами було пошкоджено обладнання зв'язку енергоблоку №6 з відкритим розподільчим пристроєм ЗАЕС", — йдеться у повідомленні держпідприємства.

Внаслідок атаки відключилися блоковий трансформатор та трансформатори власних потреб енергоблоку.

Через втрату живлення стався аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для забезпечення роботи насосів охолодження палива.

"О 02:00 персоналом ЗАЕС було знайдено можливість та налагоджено харчування власних потреб енергоблоку №6 від системи шин інших енергоблоків станції. Дизель-генератори 6-го енергоблоку було вимкнено та переведено в черговий режим", — додали в "Енергоатомі".

Нагадаємо, МАГАТЕ після свого візиту на окуповану Запорізьку АЕС офіційно закликало Росію вивести війська з території атомної станції.

Також агентство виступило за встановлення зони охорони ядерної безпеки на ЗАЕС.

Однак Росія відмовилася вивозити військову техніку та армію з території Запорізької АЕС, заявляючи про те, що на станції нібито знаходиться лише охорона.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Медведєв розкрив секрет – яка справжня мета Росії із "референдумами" в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – навіщо Росії терміново знадобилися "референдуми" в Україні – чого злякалися окупанти. Експерти у ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розібрали ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини