Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія знову спробує атакувати енергосистему: у ГУР зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знову спробує атакувати енергосистему: у ГУР зробили заяву

У ГУР заявили, що росіяни зараз проводять розвідку, щоб визначити пріоритетні об'єкти енергетичної системи

4 серпня 2023, 13:00 comments5539
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська можуть спробувати знову залишити українців без світла та тепла у зимову пору року. Але Україна вже зараз активно готується до всіх можливих сценаріїв. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Civilmedia" зробив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибіцький.

Росія знову спробує атакувати енергосистему: у ГУР зробили заяву

Вадим Скибіцький. Фото: з відкритих джерел

"Очевидно, що Росія восени та взимку знову спробує зруйнувати нашу енергосистему, щоб позбавити українців від світла та тепла, деморалізувати наше суспільство та викликати нову хвилю вимушеної еміграції", — заявив Скибицький.

Він зазначив, поки що масованих ударів енергетичної інфраструктури з боку країни-агресора немає, але є активна розвідка. Ворог намагається визначити місця, де зосереджені об'єкти енергетичної системи. Україна готується до можливих атак росіян, вживаючи всіх можливих заходів.

За словами представника ГУР, українській розвідці добре відомі всі плани ворога. Попри те, що зараз літо, українці вже готуються до зими. Крім цього, не варто забувати, що український контрнаступ триває і набирає обертів. Тому незабаром стане зрозуміло, в якому стані будуть готові до зими Україна та Росія.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський заявив, що у серпні точно розпочнеться навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Ще одним найважливішим завданням української дипломатії він назвав постачання ЗСУ далекобійного озброєння, особливо ракет ATACMS, одержати які давно намагається Україна. Чому союзники так катастрофічно повільно дають нам те, що дозволить ефективніше вичавлювати російського агресора з української землі? Які перспективи отримання ЗСУ бойових літаків натовського зразка та ракет дальністю понад 300 км? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://civilmedia/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини