Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія знову прицільно б'є по острову Зміїний: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знову прицільно б'є по острову Зміїний: у чому причина

Наразі українські порти не працюють за своїм основним призначенням

31 липня 2023, 11:47 comments3057
Поділіться публікацією:

Обстрілом острова Зміїний Кремль намагався продемонструвати свою присутність у Чорному морі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла голова об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, коментуючи вчорашній обстріл острова.

Росія знову прицільно б'є по острову Зміїний: у чому причина

Острів Зміїний. Фото: з відкритих джерел

Наталя Гуменюк зазначила, що, мабуть, йшлося не так про острові, а це був "меседж панування в Чорному морі" з боку країни-агресора. При цьому спікер нагадала, що Росія заявляла, що всі цивільні суди сприйматимуть як військову мету у разі, якщо вони захочуть прямувати до портів України.

"А острів Зміїний і акваторія навколо нього це в принципі вузол морських транспортних шляхів, де можлива орієнтація судна і перенаправлення курсу на порти України в тому числі. Такі бомбардування навколо острову якраз можуть бути спрямовані на демонстрацію власної присутності, сили і контролю ситуації в акваторії північно західної частини Чорного моря", — так Гуменюк прокоментувала вчорашній обстріл Зміїного.

Зазначимо, також Наталія Гуменюк заявила, що російські війська, мабуть, готуються до нових обстрілів України. Нині ворог підтягує авіацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія продовжує ракетні удари по Україні. Сьогодні обстріляла Херсон та Кривий Ріг. Увечері 28 липня мішенню став Дніпро. Окрім офісу СБУ там прилетіло до багатоповерхівки. Частіше почало прилітати і на тимчасово окуповані території (наприклад, був удар по будівлі МВС у Донецьку), а також безпосередньо по російській території (прильоти по Ростовській області). Що можна сказати про ракетну та дронову війну останнього часу? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини