Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія знову пішла в активний наступ: у Міноборони назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знову пішла в активний наступ: у Міноборони назвали напрямок

Ганна Маляр заявила, що на сході ворог підтягнув сили і в ці хвилини проводить активний наступ

19 червня 2023, 17:35 comments21222
Поділіться публікацією:

На Лиманському та Куп'янському напрямках знову дуже неспокійно. Російське командування перекинуло сюди додаткові сили і зараз намагається захопити нові території, давши команду йти окупантам у новий наступ. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву зробила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Росія знову пішла в активний наступ: у Міноборони назвали напрямок

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Ворог підтягнув свої сили і активно наступає на Лиманському та Куп'янському напрямах, намагаючись перехопити у нас ініціативу. Фіксується висока активність ворожих обстрілів. Тривають гарячі бої", — розповіла Ганна Маляр.

Вона зазначила, що противник продовжує намагатися прорвати оборону ЗСУ, бо їх мета про вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей ніхто не скасовував. Кремль, як і раніше, вимагає від своєї армії виконати поставлене завдання.

За словами Маляр, на лиманському напрямі РФ сконцентрувала велику кількість підрозділів окупантів, у тому числі десантно-штурмових.

"Наші війська мужньо діють в умовах переваги ворога в силах та засобах і не дають ворогові просуватися", — поінформувала Ганна Маляр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наступальні дії українських сил оборони тривають вже близько двох тижнів. Представники американського Інституту вивчення війни (ISW) не виключають, що ЗСУ можуть тимчасово призупинити поступ уперед, щоб переглянути свою тактику для майбутніх операцій. В естонській розвідці зайняті підрахунком загубленої в боях із росіянами західної техніки, а британська повідомляє, що окупаційна армія зазнає значних втрат. Які висновки можна зробити на даний момент щодо наступальних дій ЗСУ? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/annamaliar/858
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини