Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія знов заблокувала зернову ініціативу
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знов заблокувала зернову ініціативу

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України заявило про чергові російські перешкоди у транспортуванні українського зерна

8 травня 2023, 17:09
Поділіться публікацією:

Росія заблокувала реєстрацію та проведення інспекцій вхідного флоту. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Росія знов заблокувала зернову ініціативу

Українське зерно очікують в найбідніших країнах світу

"Російська Федерація в черговий раз фактично зупинила "Зернову ініціативу", відмовившись реєструвати судна на вхід та проводити їх інспекції, — сказано в заяві міністерства. — Такий підхід повністю суперечить умовам діючої Угоди. Деструктивна політика Росії унеможливлює складання інспекційного плану відповідно до процедур СКЦ, які передбачають щоденне погодження всіма сторонами плану інспекцій як на вихід, так і на вхід".

Станом на сьогодні, на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікує 90 суден, з яких 62 – це судна, які йдуть під завантаження, кажуть у Міністерстві.

"Інспекції як вхідного, так і вихідного флота призупинені. Експорт української агропродукції зерновим коридором у квітні не дотягнув і до 3 млн тонн. Україна категорично не приймає намагання Росії зупинити реєстрацію та інспектування вхідного флоту, які мають відбуватися з огляду на працюючу Ініціативу", — сказано також в заяві.

Україна очікує на висловлення позиції партнерів ініативи, а саме — ООН та Туреччини.

Тим часом, букмекери оновили прогнози перед першим півфіналом Євробачення 2023.

У Володимира Зеленського розповіли, що може втратити Крим після деокупації.

А у Путіна знайшли спосіб відстрочити другу хвилю мобілізації. У британській розвідці вважають, що Кремлю поки що вдасться уникнути нової хвилі мобілізації. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини