Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія знов краде українських дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знов краде українських дітей

Українські посадовці повідомили про чергову депортацію дітей, цього разу до Чувашії

17 червня 2023, 18:47
Поділіться публікацією:

Росія продовжує красти українських дітей, депортуючи їх до РФ. Про черговий такий факт проінформував мелітопольский міський голова Іван Федоров. Про це повідомляють "Коментарі".

Росія знов краде українських дітей

Депортація українських дітей до РФ триває

За його словами, наразі окупанти вивозять майже 300 дітей з Бердянського району до поволзької Чувашії, яка має статус республіки в РФ.

"У росЗМІ відзвітували про відправку 48 дітей, інших збираються вивезти у декілька змін, — пише Іван Федоров. — Спочатку захопили українські території і позбавили дітей як мінімум Азовського моря (насправді — щасливого дитинства). Тепер засилають малечу за 1600 км від дому вглиб Росії".

На думку посадовця, надалі рашисти триматимуть дітей в РФ, як заручників.

"Українські діти — останнє, про кого думає ворог. Для них це розмінна монета для шантажу", — зазначає Іван Федоров.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявляв, що кількість незаконно вивезених з тимчасово окупованих територій України до Росії дітей може бути значно більшою за 19 тисяч, адже у захоплених регіонах перебувало щонайменше 200 тисяч українських дітей.

"Тисячі українських дітей вивезені силою на територію держави-агресора. Достеменно — є повністю вся аналітика — відомо про 19 тис. 393 дитини, це вже конкретика з іменами та прізвищами і датою їх вивезення. Вони вкрадені Росією", — сказав він.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Путіна за звинуваченням у викраденні українських дітей. У разі його перебування на території країни, яка ратифікувала Римський статут МКС він має бути заарештований. Припускають, що через це після видачі ордера Путін не полишає Росії.

Тим часом, у липні Україні передадуть нову зброю.

Подоляк пояснив, навіщо насправді приїжджала в Україну делегація ПАР.

А Ердоган перестав просувати мирну ініціативу щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини