Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія змінює свою політику щодо висвітлення війни в Україні, - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія змінює свою політику щодо висвітлення війни в Україні, - ISW

Російська пропаганда починає по-іншому висвітлювати події українського контрнаступу.

30 липня 2023, 08:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Частини російського ультраправого військового інформаційного простору починають об’єднуватись навколо наративів Кремля щодо українського контрнаступу. Вони перебільшують втрати української армії та применшують власні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Інститут вивчення війни.

Росія змінює свою політику щодо висвітлення війни в Україні, - ISW

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У звіті ISW зазначено, що російські воєнні кореспонденти почали посилювати неправдиві представлення щодо українських контрнаступальних дій на лінії фронту. Російські військові пропагандисти 29 липня масштабно поширювали кадри, як один танк РФ знищує український підрозділ та вказували на нещодавність такої події. Однак кадри були зняті ще на початку червня і вже перебували у вільному доступі.

Таким чином Інститут вивчення війни вважає, що росіяни навмисно перебільшують українські втрати та підтримують політику пропаганди керівництва РФ.

"Кремль, ймовірно, змінює свою політику щодо висвітлення війни, щоб применшити можливості успішного українського контрнаступу та рекламувати себе як ефективного військового керівника",- аналізують у ISW.

Під час виступу перед лідерами Африки Путін заявив, що ЗСУ від початку контрнаступу втратили понад 400 танків та близько 1300 бронемашин.

Інститут вивчення війни розповідає, що російські воєнкори періодично розповідають про успіхи ЗСУ та висвітлюють проблеми в середині армії РФ, однак такі висвітлення подій узгоджуються з загальною політикою Кремля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗСУ ліквідували російського воєнного пропагандиста.

Також "Коментарі" писали про російських пропагандистів, які випустили відеоролик для німців. На ньому один зі спецагентів говорить "Хайль Зеленський".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини