Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія затягує війну в Україні: у США назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія затягує війну в Україні: у США назвали причину

Російська армія не має територіальних успіхів, тож затягує війну в Україні.

18 липня 2022, 09:07 comments3605
Поділіться публікацією:

Російське керівництво не досягло ключових цілей у війні проти України, російська армія не може окупувати важливих населених пунктів у країні. Саме тому Кремль ухвалив рішення до затягування війни проти України. Цей час росіяни хочуть використати для поповнення сил та відновлення наступу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росія затягує війну в Україні: у США назвали причину

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські військові аналітики звертають увагу на те, що обмежені наземні атаки в Донецькій області 17 липня – це ще не поновлення масового наступу росіян, але це показник того, що вони виходять з оперативної паузи.

Як раніше зазначав ISW, кінець російської оперативної паузи навряд чи призведе до нової масової хвилі наземних штурмів за декількома напрямками, незважаючи на публічний наказ міністра оборони Росії Сергія Шойгу саме про це.

Російські війська воліють просування навколо Сіверська та Бахмута, утримуючи оборонні позиції на північ від Харкова та вздовж Південного напрямку.

Крім того, російські війська продовжували створювати умови для відновлення наступу на Слов'янськ, обстрілювали населені пункти вздовж Ізюмсько-Слов'янського спрямування та завдавали інших артилерійських, ракетних та авіаційних ударів по всій території України.

Міністерство оборони Росії 17 липня, зокрема, не заявило про нові територіальні досягнення.

ISW продовжує прогнозувати, що кінець оперативної паузи характеризуватиметься коливанням та ступінчастим відновленням наземних наступальних дій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський жорстко відповів Медведєву на залякування "судним днем".

Також видання "Коментарі" повідомляло — як Іран допомагає Путіну у війні: чи є можливість цьому перешкодити США та Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

18 липня 2022, 11:05

Приятно наблюдать за агонией срусни:) Огромная благодарность воинам ЗСУ за ночную демилитаризацию курских болот.


Новини