Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія заморозила обміни полоненими: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія заморозила обміни полоненими: яка причина

Ворог намагається переконати рідних військовополонених у тому, що обміни не відбуваються через перешкоди з української сторони

18 листопада 2023, 15:05
Поділіться публікацією:

Росія фактично в односторонньому порядку припинила обмін військовополоненими. Таким чином, окупанти хочуть розхитати психологічно українське суспільство. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю виданню "Сьогодні" зробив керівник прес-служби координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко.

Росія заморозила обміни полоненими: яка причина

Обмін полоненими. Фото: із відкритих джерел

"Росія намагається розхитати українське суспільство, намагається переконати рідних військовополонених у тому, що обміни не відбуваються через перешкоди з українського боку. Закликає до якихось масових акцій. І таким чином вони використовують військовополонених як ще один важіль впливу на українців", — наголосив Яценко.

Він також нагадав, що останній обмін відбувся ще у серпні, коли додому повернулися 22 українські бійці. З того часу росіяни відмовляються на обмін. І це при тому, що Україна має багато російських військовополонених та готова їх обмінювати.

За словами Петра Яценка, фактично щодня Україна поповнює обмінний фонд. При цьому Київ не зацікавлений у цьому. Що російські військовополонені якнайдовше перебували в полоні на території України. Інтерес України – якнайшвидше обміняти росіян на наших хлопців, які перебувають у російському полоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – повномасштабна російсько-українська війна триває вже понад 20 місяців. Сили оборони України мають успіхи на півдні (Запорізька та Херсонська області), росіяни тиснуть на сході (Авдіївка, Куп'янськ). Дедалі частіше звучать думки, що ЗСУ слід зосередитись на обороні, що на фронті виникла патова ситуація. Своїм баченням того, що відбувається на російсько-українській війні та навколо неї, з порталом "Коментарі" поділилися експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини