Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія вночі атакувала Україну "Шахедами": як спрацювала ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія вночі атакувала Україну "Шахедами": як спрацювала ППО

ППО спрацювала на відмінно - всі ворожі дрони були збиті

16 червня 2023, 07:40
Поділіться публікацією:

Країна-агресор для чергової атаки по Україні використовувала дрони-камікадзе типу Shahed цієї ночі. Силами та засобами протиповітряної оборони ворожі безпілотники були збиті. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Росія вночі атакувала Україну "Шахедами": як спрацювала ППО

Іранські дрони. Фото: з відкритих джерел

"Цієї ночі Російська Федерація зробила черговий авіаційний удар по Україні — задіяла 2 іранські ударні БпЛА типу "Shahed", — йдеться в повідомленні.

Усі дрони противника були виявлені та успішно знищені нашою ППО, додали у військовому командуванні.

Варто зазначити, що близько півночі у південних, а також північних областях України було оголошено повітряну тривогу, і в командуванні Повітряних сил повідомили про групу ударних безпілотників противника, а також попередили про загрозу ракетних атак. Втім, незабаром тривогу було скасовано.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час ракетного удару росіян по Кривому Розі, який забрав життя понад десять людей, в одній із ракет опинилися іноземні компоненти. Глава Офісу президента Андрій Єрмак наголосив, що в ракеті Х-101, за попередньою оцінкою, випущеною в РФ у квітні 2023 року, виявилося близько 50 компонентів (переважно мікроелектроніка), вироблених у країнах, які вводили санкції проти Росії. Президент України Володимир Зеленський закликав максимально посилити експортний контроль за критичними елементами. За його словами, дешевше перекрити шляхи постачання, покарати ті бізнеси та держави, які допомагають російським терористам продовжувати мати можливість і надалі підривати будинки та вбивати людей, аніж постійно витрачати нові та нові ракети для ППО. Чи є дієві механізми, щоб припинилася ця торгівля смертю? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини