Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія висуває серйозні звинувачення на адресу України через бої в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія висуває серйозні звинувачення на адресу України через бої в Курській області

Речниця МЗС РФ Марія Захарова звинуватила Україну в убивстві цивільних та волонтерів в Курській області.

18 серпня 2024, 08:57 comments14707
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що Україна нібито використала західні ракети завдавши удар з установки HIMARS, щоб зруйнувати міст через річку Сейм у Курській області. За словами речниці МЗС РФ Марії Захарової в цей момент було убито волонтерів, які намагалися евакуювати мирних жителів.

Росія висуває серйозні звинувачення на адресу України через бої в Курській області

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Речниця МЗС РФ Марія Захарова звинуватила Україну у використанні західної зброї для ударів по цивільних в Курській області.

"Вперше по Курській області було завдано ударів реактивними ракетами західного виробництва, ймовірно, американськими HIMARS. Внаслідок атаки на міст через річку Сейм Глушківського району він був повністю зруйнований, загинули волонтери, які надавали допомогу мирному населенню, що евакуюється", — пише Захарова та стверджує, що Україна понесе через такі дії "суворе покарання".

Україна не коментувала заяви Захарової. Однак українські офіційні особи неодноразово повідомляли, що Росія готує серію дезінформації проти України щодо боїв в Курській області. 

Нещодавно російські пропагандисти поширили відео, де нібито українські військові з нацистською символікою принижують чоловіка у Курській області. Крім того, росіяни згодом заявили, що українці вбили цього чоловіка та російські правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Однак МВС України розшукали цього чоловіка та встановили, що він українець, живий та неушкоджений.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про головні фейки та маніпуляції Росії щодо військової операції України в Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, що в ООН відреагували на скаргу Росії щодо можливих порушень Україною прав людини під час боїв у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини