Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія випробовує нову зброю в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія випробовує нову зброю в Україні

Це спеціальна версія гелікоптера Ка-52

2 вересня 2022, 19:41 comments2300
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські інформаційні канали повідомляють, що РФ направила новий гелікоптер Ка-52М на військові дії в Україну. Це остання версія путінського "летючого танка".

Росія випробовує нову зброю в Україні

Росія випробовує нову зброю в Україні. Фото з відкритих джерел

Такі повідомлення не викликають особливого подиву, адже на початку нападу говорилося, що росіяни можуть використати війну для випробувань різної військової техніки. Що стосується вертольота Ка-52М, то російське Міноборони говорить про державні випробовування цієї моделі. А вище керівництво країни вже перевіряє Ка-52М в Україні.

За словами російських чиновників їх бойова машина себе зарекомендувала "добре", тому вертоліт відправлять на доопрацювання у деяких підсистемах.

Ка-52 — двомісний, важкоозброєний, двороторний вертоліт, розроблений радянським конструктором Миколою Камовим, вдосконалена версія одномісного вертольота Ка-50. Машина надійшла на озброєння російської армії в 1995 році і є першим в історії вертольотом з діючою системою катапультування екіпажу. Сам літак Ка-52М перші польоти почав здійснювати у 2020 році.

За час служби вертольоти Ка-50 і Ка-52 брали участь у багатьох різноманітних збройних конфліктах. Ка-50 підтримав російських військових під час Другої чеченської війни, де вперше застосував свою зброю проти реального ворога. Своєю чергою Ка-52 використовувався під час громадянської війни в Сирії. Сьогодні ці машини використовуються переважно російською армією. У 2021 році контракт на закупівлю цих гелікоптерів підписав Китай.

За повідомленнями від ЗСУ вертоліт Ка-52 в Україні збивали кілька разів у квітні, травні та червні. Можливо саме тому російський літак і далі відправили на доопрацювання.

Раніше, портал "Коментарі" писав про українські війська, які знищили російських військових.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини