Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія відкриває новий фронт у війні в Україні: чи зможуть ЗСУ стримати просування ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відкриває новий фронт у війні в Україні: чи зможуть ЗСУ стримати просування ворога

Нова передача озброєнь США та нездатність РФ координувати наземні та повітряні сили можуть обмежити просування Москви.

19 травня 2024, 19:45 comments2160
Поділіться публікацією:

Новий наступ російських військ захопив кілька кілометрів території поблизу Харкова, але постачання новітньої зброї зі США та відсутність належної координації між сухопутними і повітряними силами Росії роблять їх прорив малоймовірним. Про це пише USA Today, посилаючись на американських офіційних осіб та військових аналітиків.

Росія відкриває новий фронт у війні в Україні: чи зможуть ЗСУ стримати просування ворога

Війна в Україні (фото з відкритих джерел)

Українські війська, підкріплені американською зброєю на мільярди доларів, зможуть стримати російські здобутки. Однак Харків може зіткнутися з новими обстрілами через наближення російської артилерії.

"Українцям не загрожує програш, але вони зараз не виграють. Немає мирних переговорів, і немає інтересу до них з боку українців. Росія відчуває, що має ініціативу", — сказав Сет Джонс, директор програми міжнародної безпеки вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

На його думку, хоч прорив російських військ і малоймовірний, моральний стан та жива сила української армії стали проблемою після місяців безперервних боїв, обмежених підкріплень і скорочення запасів боєприпасів.

Філліпс О'Браєн, професор стратегічних досліджень безпеки університету Сент-Ендрюс (Шотландія), зазначив, що після відправлення українських підкріплень російські війська припинили просування на північному сході України.

"Побачимо, чи зможуть вони спершу захопити маленьке містечко Вовчанськ", — сказав О’Браєн.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у WP пишуть, що війна в Україні стала змаганням кмітливості та витривалості. Росія змогла відновитися після серйозних поразок 2022 року, коли її план бліцкригу провалився. Наразі вона демонструє зростаючу стійкість, і Захід повинен розробити нову стратегію підтримки України, йдеться в редакційній статті The Washington Post.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

19 травня 2024, 19:45

Если бы запад меньше жевал сопли,и давал оружие вовремя.неизвестно была бы сейчас раша параша вообще..Какие же вы все таки перепуганные..и ведетесь на понты пацанского путиносранска..ФУ!


Новини