Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ оговталася від поразок: у WP пишуть, що війна в Україні стала змаганням кмітливості та витривалості
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ оговталася від поразок: у WP пишуть, що війна в Україні стала змаганням кмітливості та витривалості

Західні експерти закликають свої країни активізувати протидію агресору та підтримку України

19 травня 2024, 17:55
Поділіться публікацією:

Росія змогла відновитися після серйозних поразок 2022 року, коли її план бліцкригу провалився. Наразі вона демонструє зростаючу стійкість, і Захід повинен розробити нову стратегію підтримки України, йдеться в редакційній статті The Washington Post.

РФ оговталася від поразок: у WP пишуть, що війна в Україні стала змаганням кмітливості та витривалості

Війна в Україні (фото з відкритих джерел)

Зростаючу стійкість Росії, за словами видання, яскраво ілюструє початок наступу на півночі Харківської області.

The Washington Post зазначає, що Росія отримує значну підтримку від Китаю, який постачає промислове обладнання та критично важливі компоненти для військової промисловості. Крім того, Іран і Північна Корея надають безпосередні поставки зброї.

Водночас у самій Росії придушено будь-які можливості для спротиву режиму Путіна, і зараз рівень його влади можна порівняти з диктатурою Сталіна.

Проте ситуація для Путіна залишається складною. Втрати Росії на фронті залишаються значними, компанія "Газпром", що забезпечує 10% доходу Москви, зазнала великих збитків за підсумками 2023 року, вперше за понад два десятиліття. Однак західні санкції не зруйнували російську економіку, і експорт нафти продовжує забезпечувати 30% державного доходу. Торгівля триває всупереч західним санкціям.  

"Потрібно зробити більше, щоб посилити ці санкції та позбавити пана Путіна ресурсів для продовження війни", – наголошує WP.

Видання посилається на рекомендації, підготовлені Міжнародною робочою групою Стенфордського університету (США). Експерти рекомендують Заходу:

  • Додаткові санкції на нафту, газ та метали;
  • Загальне мито на інший імпорт з Росії;
  • Заходи для запобігання обходу існуючих санкцій;
  • Використання заморожених російських активів для підтримки України.

 "Росія пристосувалася до існуючих санкцій. (...) Як і багато війн за всю історію, ця перетворилася на змагання кмітливості та витривалості, які Україна та Захід не можуть дозволити собі програти", – пише WP.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини