Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія видала знищений трактор за танк "Леопард"
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія видала знищений трактор за танк "Леопард"

Над маніпуляцією Міноборони РФ посміялися навіть деякі російські пропагандисти

7 червня 2023, 17:45
Поділіться публікацією:

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу, звітуючи 6 червня про "успіхи" російської армії, заявив, що в Україні напередодні знищили понад півтори тисячі військових і більше 150 одиниць військової техніки, зокрема вісім німецьких танків Leopard. На підтвердження міністерство опублікувало відео "уражених цілей", на якому прокремлівські блогери розпізнали сільськогосподарський трактор-оприскувач John Deere 4830. Про це повідомляють "Коментарі".

Росія видала знищений трактор за танк "Леопард"

Скріншот з російського відео - комбайн та трактор, які видали за танки

Так, канал "Военный осведомитель", який підтримує війну Росії проти України, називає відео "ганьбою" та дивується, як міноборони "не посоромилося викласти" його. Інший проросійський канал Fighterbomber стверджує, що кадри торішні та запитує, навіщо взагалі видавати сільгосптехніку за танки. У провоєнного канала "Рыбарь" склалось таке ж враження і його автори зауважують, що російські військові на відео теж не говорять про "Леопард". В українських Telegram-каналах пишуть, що, крім John Deere 4830, за танки Leopard міноборони РФ видало ще й комбайни John Deere 9000 і John Deere 700.

"Епічний провал офіційних заяв Міноборони РФ! МО РФ виклало сюжет про враження протитанковими ракетами російських бойових вертольотів українських танків Леопард-2. Проте виявилося, що через погану якість оптики російські гелікоптери знищили кинуті на полях комбайни, а не Леопарди, — пише український журналіст Юрій Бутусов. — Але зведення МО РФ переробляти не стало. Діалог пілотів бойового вертольота епічний, жодного цілевказу та ідентифікації цілей у російських пілотів немає. Побачили якийсь об'єкт і відразу б'ють по ньому керованими ракетами по 50 тисяч доларів кожна:

- Це чьо таке там варте?

- Ну, давай по ньому відпрацюємо".

Ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин назвав заяву міноборони РФ про "втрати" Збройних сил України (ЗСУ) "дикою зашкварною фантастикою".

Тим часом, Ердоган звернувся з пропозицією до Зеленського

Підрив Каховської ГЕС: на скільки відійшли підрозділи РФ у Херсонській області. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини