Головна Новини Суспільство Війна з Росією Підрив Каховської ГЕС: на скільки відійшли підрозділи РФ у Херсонській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Підрив Каховської ГЕС: на скільки відійшли підрозділи РФ у Херсонській області

Відхід ускладнив можливість ворога тероризувати правобережну Херсонщину з мінометів

7 червня 2023, 15:22
Поділіться публікацією:

На лівому березі Херсонщини окупаційні війська відійшли на 5-15 км, залежно від розливу води. Це ускладнило можливість противника тероризувати правобережну Херсонщину з мінометів, проте поки що не вплинуло на обстріли з артилерії, реактивних систем залпового вогню та удари авіабомбами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Підрив Каховської ГЕС: на скільки відійшли підрозділи РФ у Херсонській області

Херсонська область. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначила, що незважаючи на складну ситуацію в Херсонській області, противник не припиняє обстріли по правому березі Херсонської області, заважаючи проводити гуманітарну евакуацію.

"Відслідковуючи ситуацію з поведінкою ворога на лівому березі, може констатувати, що вони відтягують свої підрозділи, почали вони рух за кілька днів до цього теракту і ми усвідомлювали, що вони готуються", — зазначила Наталія Гуменюк.

За її словами, загарбники відійшли на відстані від 5 до 15 км. від своїх попередніх позицій залежно від розливу води.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські терористи здійснили підрив греблі Каховської ГЕС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підрив Каховської ГЕС: які наслідки для українського АПК та світового ринку продовольства.

Також видання "Коментарі" повідомляло – знищення окупаційними військами РФ Каховської ГЕС призвело до величезної кількості проблем, зокрема економічних. Які наслідки цей теракт має для українського АПК та для світового ринку продовольства? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини