Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія вербує палестинців на війну з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія вербує палестинців на війну з Україною

На фронт вже вирушили близько 300 осіб

1 березня 2023, 18:54
Поділіться публікацією:

Російські спецслужби вербують молодих палестинців, а також шукають сирійців для участі у війні проти України. На фронт уже відправили близько трьох сотень людей. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на "Радіо Свобода ". Ще 100 палестинців готуються до відправки на війну.

Росія вербує палестинців на війну з Україною

Росія шукає нових бійців серед палестинців

Як повідомляють журналісти, посилаючись на видання The Media Line, палестинці одержують від російських організацій 350 доларів на місяць. Вербуванням займаються люди, пов'язані з посольством Палестинської автономії в Лівані. Крім того, до вербування має відношення ліванське проіранське угруповання "Хезболла". Воно допомагає знайти тих палестинців, які вміють керувати безпілотниками та мають досвід ведення партизанської війни у міських районах. За інформацією The Media Line, Росія відправляє палестинців на передову.

Більшість найманців родом із Ейн-аль-Халва, найбільшого табору палестинських біженців у Лівані, на південь від портового міста Сідон. Видання зазначає, що новобранці є членами руху ФАТХ, який очолює голова Палестинської автономії Махмуд Аббас.

За даними The Media Line, Росія також шукає найманців у Сирії. Цим, зокрема, займається ПВК "Вагнер". Крім іншого, на війну з Україною на боці Росії можуть вирушати і бійці сирійських регулярних військ, насамперед із військових частин, які контролює Росія. Ці бійці отримують за участь у бойових діях від 500 до 700 доларів на місяць, що є за сирійськими мірками дуже великою зарплатою.

Тим часом ще один союзник Путіна починає віддалятися від нього, росіян лякають народною війною, а Лавров висунув Туреччині умову продовження зернової угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини