Головна Новини Суспільство Війна з Росією Для чого Путін лякає росіян народною війною
commentss НОВИНИ Всі новини

Для чого Путін лякає росіян народною війною

Уже кілька місяців лідери країни терористки забули про «СВО», “денацифікацію” та “демілітаризацію”. Вже говорять про пряму загрозу Росії

1 березня 2023, 17:57
Поділіться публікацією:

У Кремлі розуміють, що ситуація тупикова, тому заручниками обставин намагаються зробити пересічних росіян. Навіть президент РФ Володимир Путін і міністр закордонних справ Сергій Лавров уже використовують термін “війна”, а не “СВО”. Про це в Телеефірі розповів політолог Володимир Фесенко, пишуть "Коментарі".

Для чого Путін лякає росіян народною війною

У кремлівського вождя з’явилися нові наративи

Так він прокоментував останні промови Путіна, що війна проти України дуже важлива для Росії, що всі повинні піти воювати, тому що існує пряма загроза з боку України і Заходу самому існуванню РФ, що росіяни як етнос можуть зникнути.

“Я не думаю, що це матиме прямий ефект, але те, що Путін це озвучує, і не тільки Путін, Медвєдєв у своїй специфічній формі а-ля Жириновський, став таким кликушею, біснуватим юродивим у Кремлі, який висловлює найбезглуздіші, найненормальніші, найагресивніші ідеї. Але, що важливо, — вони озвучують свої страхи. Справа не тільки в резервах, я думаю, що проблема в резервах є точно, починаючи від боєприпасів і зброї, умундирування для мобілізованих, закінчуючи готовими воювати людьми, плюс резерви для економіки. Але вони просто розуміють, що ситуація тупикова, і вони бояться цього дуже поганого для себе кінця, тобто за себе хвилюються. Але вони намагаються ці страхи ретранслювати, і намагаються зробити заручниками й інших росіян. Мовляв, якщо Росія програє, погано стане всім. Не тільки Путіну, Медведєву і людям у Кремлі, погано стане всім”, — сказав Фесенко.

Політолог зазначив, що вперше такі залякування з’явилися ще торік, а зараз це вже сам Путін їх відверто транслює з різних трибун і перед різною аудиторією публічно.

“Вони намагаються пів року просувати цю тезу про нову вітчизняну війну, народну війну, що всім треба мобілізуватися, об’єднається, але щось не дуже виходить. І ось тепер пробують ще й новий варіант, крім залякування, що, мовляв, треба захищати Путіна і самих себе, війна — це надовго, мовляв, звикайте до війни”, — каже він.

Але, на думку політолога, зробити щось на кшталт афганської війни не вийде, тому що зараз гине набагато більше людей, ніж в Афганістані.

“Росіяни вже втратили в кілька разів більше за рік війни, ніж Радянський Союз за 10 років війни в Афганістані. Крім того, труни йдуть, соціально-економічна ситуація погіршується і треба пам’ятати урок війни в Афганістані. Тоді нехай не одразу, за якийсь час у сукупності з іншими причинами, але це призвело зрештою до краху Радянського Союзу. І зараз, я думаю, замість народної війни Путін може отримати війну всіх проти всіх усередині самої Росії”, — висловив думку Фесенко.

Він зазначив, що вже зараз терміни “денацифікація” і “демілітаризація” практично не згадують – про них забули.

І про так звану “СВО” теж уже не говорять. Вони поступово вводять термін “війна” в обіг, хоча ще зовсім недавно за саме використання терміна “війна” людей саджали до в’язниці. Але росіяни, показова тенденція, чому Путін намагається їх лякати, тому що більша частина його прихильників поки що зберігають лояльність до Путіна, але вони починають закриватися, починають дистанціюватися від цієї війни, бояться її, бояться брати участь у цій війні, бояться її наслідків. Це - перший критерій кризи, що насувається, але це переноситься вже на соціальну, економічну і в перспективі на політичну сферу”, — резюмував Володимир Фесенко.

 На порталі "Коментарі" йшлося й про те, що директор ЦРУ сказав, що Путін вірить, що найближчим часом не зможе перемогти, але й дозволити собі програти теж не може.

Писали "Коментарі" раніше й про те, коли у Путіна на війну закінчаться гроші, а їх залишилося мало.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після війни Росія втратить свої території.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

1 березня 2023, 20:41

По прогнозу ИКД команда Путина вначале марта может прекратить войну с Украиной. Впереди возникает проблема удержать свою власть, так как регионы начнут гражданскую войну за свою самостоятельность. Через 19 месяцев гражданской войны РФ разделится на 22 государства. Центральное московское государство продержится до конца 2034 года и вместе с Москвой уйдет навсегда из истории.


Новини