Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія веде таємні переговори щодо України: Арестович розповів, про що торгується Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія веде таємні переговори щодо України: Арестович розповів, про що торгується Кремль

Зазначається, що росіяни намагаються легалізувати окупацію українських територій

17 жовтня 2023, 10:37 comments9586
Поділіться публікацією:

Представники Кремля намагаються вести підкилимні переговори щодо України. Путінський режим шантажує масованими ударами по об'єктах інфраструктури. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "ТСН" розповів колишній радник Офісу президента Олексій Арестович.

Росія веде таємні переговори щодо України: Арестович розповів, про що торгується Кремль

Олексій Арестович. Фото: з відкритих джерел

"Ніякої таємниці немає. Подивіться на спроби Туреччини постійно виступити посередником, подивіться на публікації в The New York Times про те, що Бернс (директор ЦРУ – ред.) зустрічався з Наришкіним (глава служби зовнішньої розвідки РФ – УНІАН). Це аналітика того, що є у відкритих джерелах. Переговори так чи інакше йдуть, плюс постійні заяви глави МАГАТЕ. У нашій пресі є повідомлення про переговори щодо долі Запорізької АЕС", – розповів Олексій Арестович.

Він висловив думку, що Кремлю дуже важливо зараз під час цих переговорів отримати запевнення, що Запорізька, Херсонська, Донецька, Луганська області залишаться за Росією. Насамперед це потрібно Кремлю для того, щоб здійснити нове повномасштабне вторгнення в Україну приблизно через 10 років.

При цьому Арестович вважає, що питання мови, церкви, нейтралітету України – далеко не першочергові питання, які хвилюють Росію. Москві набагато цікавіше домогтися зняття хоча б частини санкцій, а також зменшення поставок західної зброї Києву.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у понеділок, 16 жовтня, Україна переживає 600-й день широкомасштабної російської агресії. Останнім часом російські окупанти активно йдуть в атаки в районах Авдіївки та Куп'янська, а українські воїни продовжують поступ уперед на Бахмутському та Запорізькому напрямках. У новому звіті Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) наголошується, що за рік серед українців збільшився відсоток тих, хто вірить, що між політичним та військовим керівництвом країни існує низка розбіжностей, що Захід відчуває втому від війни в Україні та готовий зменшувати допомогу Києву, що наша влада може піти на компроміси із РФ. Які висновки можна зробити на 600-й день великої війни? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 жовтня 2023, 09:55

Дурня і наратив корумпованих юдеїв узурпувавших владу. Так казали і про КНДР накопить сили і через 10 років знов нападе, але вже 70 років спокійно. Нападають тільки на нацистських мародерів де править цар Нетаньяху. Якщо в Україні приберуть від владного корита юдеїв, нікому буде красти, почнуться справжні реформи, більше ніхто не нападе.


Новини