Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія та її союзники "відверто насміхаються" з партнерів України: у Зеленського зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія та її союзники "відверто насміхаються" з партнерів України: у Зеленського зробили заяву

Андрій Єрмак закликає союзників посилити тиск на Росію та її партнерів.

сьогодні, 11:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував можливість Росії та її союзників отримувати підсанкційні товари подвійного призначення, які згодом використовуються у війні проти України. За його словами, Захід має діяти вже зараз для протистояння союзникам Москви.

Росія та її союзники "відверто насміхаються" з партнерів України: у Зеленського зробили заяву

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Андрій Єрмак розповів про схеми, якими Росія отримує західні товари, попри накладені санкції.

"Кремль застосовує схему з фальшивим транзитом, яка дозволяє постачати санкційні товари з країн ЄС, призначені для Центральної Азії та Кавказького регіону. Для отримання західних електронних компонентів подвійного призначення використовуються посередницькі компанії", — стверджує Єрмак.

За словами керівника Офісу президента, Росія та її партнери створюють фіктивні установи, які підтримують діяльність "тіньового флоту" РФ, який транспортує російський газ. Крім того, у російській зброї присутні західні компоненти. 

Єрмак наголошує, що авторитарні країни прямо глузують з Заходу, якому потрібне швидко відповідати на дії союзників Росії.

"Тим часом, альянс рф-іран-кндр вже став військовим і відверто насміхається з демократій. Часу на посилення позицій демократій у світі лишається все менше і потрібно діяти вже зараз", — сказав Єрмак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у компонентах північнокорейської ракети, яку збили у Полтавській області виявили західні компоненти, більшість яких становлять американські мікросхеми. Очільник МЗС Андрій Сибіга назвав це явище "обурливим".

Також "Коментарі" писали про заяву з Кремля, де повідомили про "дипломатичний тріумф" Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини