Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це обурило Україну: що знайшли в ракетах КНДР, які збили у Полтавській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Це обурило Україну: що знайшли в ракетах КНДР, які збили у Полтавській області

Північна Корея використовує для ракет KN-23/24 західні компоненти.

20 жовтня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга висловив обурення, після того, як в північнокорейській ракеті, яку збили на українській території виявили компоненти, які нещодавно були виготовлені західними технологічними компаніями.

Це обурило Україну: що знайшли в ракетах КНДР, які збили у Полтавській області

Ракети КНДР. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС України Андрій Сибіга опублікував на платформі X повідомлення з реакцією на інформацію про західні деталі в ракеті КНДР, яку збили у вересні в Полтавській області.

"Обурливо. Нещодавня перевірка північнокорейської ракети KN-23/24, збитої в Україні, виявила численні нещодавно виготовлені західні компоненти. Путін і Кім ще мають доступ до них", — пише Сибіга.

Головний український дипломат звернувся до західних партнерів рішуче відповісти на цю, зокрема посилити санкції та експортний контроль.  

Як повідомляє Незалежна антикорупційна комісія (НАКО), у збитій ракеті КНДР KN-23/24 містяться компоненти компаній з Великої Британії, Нідерландів, Швейцарії та США. Більшість мікроелектроніки були виготовлені американськими компаніями у період з 2021 по 2023 роки.   

Також у НАКО вказують, що росіяни використовують велику кількість західних компонентів у зброї, зокрема у власних винищувачах, гелікоптерах, ракетах та дронах.    

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія може залучити північнокорейських військових до війни в Україні. Крім того, відомий напрямок, де Кремль почне активно використовувати солдатів КНДР.

Також "Коментарі" писали про те, що в Північній Кореї повідомили про мобілізацію понад мільйона осіб для можливої участі у "священній війні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини