Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія створює ще одну армію: британська розвідка розповіла, де її задіють
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія створює ще одну армію: британська розвідка розповіла, де її задіють

Британська розвідка повідомляє, що Росія створює ще одну армію на окупованому півдні України

21 серпня 2023, 09:45 comments1112
Поділіться публікацією:

Кремль розширює свої військові структури перед реалій воєнного часу. Вже зараз активно комплектується ще одне нове формування – 18-та загальновійськова армія. Головним її завданням буде утримання півдня України. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Росія створює ще одну армію: британська розвідка розповіла, де її задіють

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британські фахівці зазначають, швидше за все, ставка робитиметься на ті формування, які вже виконують бойові завдання на півдні України. Зокрема, у Херсонській області, включаючи 22-й армійський корпус, який зазвичай складає російський гарнізон в анексованому Криму.

Зазначається, що основний кістяк нової армії становитимуть мобілізовані. Їм буде поставлене завдання – не допустити просування українських підрозділів на півдні України. Таким чином російське командування хоче перекинути професійніших бійців на інші напрямки. Нині вони здебільшого сконцентровані на південній ділянці фронту.

Експерти вважають, що росіяни намагаються не дати Україні розвинути успіх на півдні, де є просування українських військ у глиб фронту. Саме з цим може бути пов'язане недавнє перекидання підрозділів ВДВ з-під Херсона до Оріхівського сектору Запорізької області, де йдуть запеклі бої.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останнім часом дуже дисонансні сигнали в ракурсі російсько-української війни надходять із Заходу. Був меседж одного з чиновників НАТО щодо варіанта – відмова України від частини територій заради вхідного квитка до Альянсу, а також подальші запевнення генсека НАТО, що блок так не вважає. З'явилася стаття The Washington Post з посиланням на прогноз розвідувспівтовариства США про те, що Сили оборони не зможуть цього року пробитися через російські укріплені лінії та дійти до Мелітополя. І практично відразу – реакція на неї з боку американського Інституту вивчення війни (ISW), де наголошується, що звільнення Мелітополя не є єдиним способом, яким Україна може розірвати сухопутний російський коридор у Крим. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" дивний розбій у голосі колективного Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 серпня 2023, 09:27

Вони розуміють, що якщо не зможуть захистити, стануть Палестиною під окупацією нацистів Божого народу. Підкорення повернених територій, завжди супроводжується геноцидом. Ті, хто там не будуть мати жодних прав. Натовпи корумпованих чиновників, які тут 10 років чекають можливості грабувати. Тільки у Крим 50000 проданих посад. Тисячі мовних провокаторів будуть провокувати на кожному кроці і доносити корумпованим. Світу ще настане час здригатись від злочинів, але власники цієї бійні не помітять цього.


Новини