Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія створила приховані в'язниці для українців: ЗМІ розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія створила приховані в'язниці для українців: ЗМІ розкрили подробиці

Російські окупаційні сили прагнуть знищити опозиційні настрої через систему залякування населення

10 квітня 2024, 12:15
Поділіться публікацією:

Знущання, тортури, примусові допити, а також психологічне та фізичне насильство – це жорстокість, з якою зіткнулися багато українців після анексії Криму, а потім і початку повномасштабної війни РФ проти України. Особливо з цим зіткнулися ті, хто спробував виїхати із окупованих територій. Як передає портал "Коментарі", про це пише Vanityfair.

Росія створила приховані в'язниці для українців: ЗМІ розкрили подробиці

Росія створила приховані в'язниці для українців. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ наводить історію братів Данила та Іллі Мартиненка (імена були змінені з метою безпеки видання), які розповіли про шлях через Крим у пошуках свободи, який перетворився на кошмарну подорож через систему фільтраційних таборів та в'язниць.

Чоловіки розповіли, що протягом двох тижнів їх піддавали побиттям палицями та електрошокерами. Окупанти стріляли поряд з ними, вдаючи, що збираються їх стратити, і погрожували вбити їхніх батьків, якщо вони не погодяться зізнатися у шпигунстві за Україну. Якось увечері їх змусили роздягнутися і повзати коридором, поки охоронець сидів на кожному з них, як на коні. Солдати також погрожували змусити їх вчинити насильство з інших полонених.

Система фільтраційних таборів та слідчих ізоляторів, збудованих Росією у Криму та на інших окупованих територіях, як стверджується, використовується для придушення будь-якого опору чи незгоди з анексією Криму та військовими діями в Україні.

"У Криму продовжуються незаконні арешти місцевого населення, у тому числі корінних кримських татар, яких, як правило, звинувачують у шпигунстві, тероризмі та екстремізмі. Серед інших заарештованих були репортери новин та правозахисники. З 2022 року членам цих угруповань було винесено близько 500" "за "дискредитацію російської армії", – додали у ЗМІ.

Журналісти уточнюють, що історія братів Мартиненка відображає мужність і стійкість тих, хто пережив тортури та незаконне затримання, та їхнє прагнення до справедливості та відповідальності за скоєні злочини.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у війні-2024 в України виникли серйозні проблеми: як виправити ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

morrison

10 квітня 2024, 11:38

так шо, выползли таки из Крыма? а то не понятно... охранников с собой хоть не прихватили, в страну свободы, а то у нас своих хватает:))


Новини