Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія "сточила" 90% свого ресурсу на Харківшині: наступ ворога обійшовся великою ціною
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія "сточила" 90% свого ресурсу на Харківшині: наступ ворога обійшовся великою ціною

Стільки ворожих солдатів було знищено протягом останніх двох місяців.

10 липня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

 Російське командування втратило майже 91% наступального ресурсу на Харківському напрямку. Із 10 350 окупантів, які брали участь у штурмах проти Збройних сил України, 2939 було вбито, ще 6509 отримали поранення. Про це повідомляє АрміяІнформ із посиланням на заступника командира ОТУ "Харків" Віктора Солімчука.

Росія "сточила" 90% свого ресурсу на Харківшині: наступ ворога обійшовся великою ціною

Наступ РФ в Харківській області (фото з відкритих джерел)

Втрати ворога охоплюють період останніх двох місяців наступу. Крім цього, 45 окупантів здалися в полон.

"Тобто орієнтовні втрати противника на нашому напрямку складають приблизно 91%", — зазначив Солімчук.

Протягом цього часу росіяни втратили у Вовчанську більшу частину своєї 138 мотострілецької бригади та значні сили 83-го та 157-го танкових полків.

83 десантно-штурмова бригада РФ теж зазнає постійних втрат, іноді до кількох десятків осіб на добу, що підтверджується полоненими та радіоперехопленнями.

Російські війська змушені знімати підрозділи з інших напрямків, вводити резерви та залучати так звані добровольчі православні комуно-фашистські бригади.

Незважаючи на значні втрати, ЗС РФ все ще мають "досить серйозний" наступальний потенціал. Ворог перегруповується, відновлює сили та логістику, а в тилу триває підготовка штурмових груп, повідомив Солімчук.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ можуть зірвати наступи РФКраїни Заходу мають дозволити українській армії завдавати ударів західній зброї по військових об'єктах на території Росії. Це дозволить зірвати масштабні наступальні операції агресора. 

У звіті йдеться, що відповідно до супутникових знімків, наприкінці червня 2024 року Повітряні сили Збройних сил України, ймовірно із західної зброї, завдали успішного удару по командному пункту російського полку в Білгородській області.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини