Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ можуть зірвати наступи РФ: яке рішення мають ухвалити союзники
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ можуть зірвати наступи РФ: яке рішення мають ухвалити союзники

У ISW вважають, що удари західною зброєю по території РФ можуть серйозно послабити путінську армію

8 липня 2024, 07:25
Поділіться публікацією:

Країни Заходу мають дозволити українській армії завдавати ударів західній зброї по військових об'єктах на території Росії. Це дозволить зірвати масштабні наступальні операції агресора. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ можуть зірвати наступи РФ: яке рішення мають ухвалити союзники

У звіті йдеться, що відповідно до супутникових знімків, наприкінці червня 2024 року Повітряні сили Збройних сил України, ймовірно із західної зброї, завдали успішного удару по командному пункту російського полку в Білгородській області.

Американські аналітики нагадали, що 23 червня Генштаб ЗСУ повідомив про удар по командному пункту невстановленого російського мотострілецького полку в Нехотіївці Білгородської області. Розташування командного пункту біля лінії фронту на півночі Харківської області дозволяє припустити, що він був задіяний у наступних російських операціях на північ від Харкова.

Геолокаційні кадри удару вказують, що командний пункт розташовувався менш ніж за кілометр від російсько-українського кордону. Отримані 1 квітня та 28 червня супутникові знімки демонструють суттєві пошкодження будівлі, в якій розташовувався командний пункт. В ISW припустили, що Сили оборони України використали високоточну бомбу французького виробництва Armement Air-Sol Modulaire Hammer (скор. AASM, A2SM або HAMMER).

Аналітики Інституту зазначають, що удар по Нехотіївці демонструє здатність ЗСУ успішно атакувати військові об'єкти на території Росії з використанням наданої Заходом зброї, щоб послабити здатність Збройних сил агресора проводити наступальні операції в Україні.

"Це підтверджує той факт, що Україна може зірвати російські наступальні операції, якщо країни Заходу продовжать скасовувати обмеження на використання ЗСУ своїх озброєнь для ударів по військових об'єктах у Росії. Україна повинна мати можливість використати надану Заходом зброю, зокрема ракети ATACMS, для завдання ударів за російськими військовими цілями в оперативному тилу та глибокому тилу РФ, щоб суттєво підірвати ворожі операції у широкому масштабі", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у США розповіли, як бачить Путін "закінчення" війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини