Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія розпочала підготовку до війни з НАТО: у США назвали ключові фактори
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія розпочала підготовку до війни з НАТО: у США назвали ключові фактори

Американські експерти ISW виявили фактори підготовки війни Росії з НАТО

21 березня 2024, 08:35
Поділіться публікацією:

Певні фінансові, економічні та військові показники свідчать про те, що Росія готується до широкомасштабного конфлікту з НАТО із застосуванням звичайного озброєння. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Росія розпочала підготовку до війни з НАТО: у США назвали ключові фактори

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики наводять слова президента Польщі Анджея Дуди про те, що російський диктатор Володимир Путін активізує зусилля щодо переходу Росії до військової економіки з наміром мати можливість атакувати НАТО вже у 2026 чи 2027 році.

Також експерти звертають увагу на заяву міністра оборони Данії Троельса Лунда Поульсена, який заявив, що нові розвідувальні дані вказують на те, що Росія може спробувати напасти на країну НАТО протягом трьох-п'яти років, що є прискореним графіком порівняно з оцінкою НАТО у 2023 році. .

Експерти акцентують, що терміни відновлення значної російської звичайної військової загрози значною мірою залежать від фінансових ресурсів, які Путін готовий спрямувати проти військових зусиль. Спроби Володимира Путіна створити умови для стабілізації економіки та фінансів Росії, найімовірніше, є частиною фінансових та внутрішніх приготувань Росії до потенційного майбутнього великомасштабного конфлікту з НАТО, а не лише до затяжної війни в Україні.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу виступив на колегії Міністерства оборони Росії 20 березня та обговорив військові реформи для підвищення бойових можливостей російської армії. Шойгу повідомив, що Росія сформувала "Дніпровську річкову флотилію" та "бригаду" катерів у складі флотилії. Міністр країни-агресора окреслив кілька поточних зусиль для зміцнення військових можливостей Росії, скоріше як частину довгострокових зусиль Росії щодо підготовки до потенційної звичайної війни з НАТО, ніж як частина війни проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війська НАТО вже в Україні: виконують три завдання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини