Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія розганяє новину про токсичну аміачну хмару в Харківській області: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія розганяє новину про токсичну аміачну хмару в Харківській області: подробиці

Вперше відео та новина про токсичну хмару в соцмережі поширили російські пропагандисти

7 червня 2023, 16:00 comments1292
Поділіться публікацією:

Російські пропагандистські ЗМІ після повторного обстрілу російськими військами аміакопроводу в Харківській області почали активно публікувати новини про те, що нібито над Харківською областю тепер витає хімічна хмара. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Росія розганяє новину про токсичну аміачну хмару в Харківській області: подробиці

Витік аміаку з трубопроводу в Харківській області. Фото: із відкритих джерел

Проте, як з'ясувалося, відео з токсичною хмарою у соцмережі поширили російські пропагандисти. При цьому його також почали розповсюджувати канали "Z-воєнкорів". На кадрах нібито зображено наслідки обстрілу трубопроводу Тольятті – Одеса, через який доставлявся аміак. Насправді ж, за інформацією голови Харківської ОВ Олега Синегубова, внаслідок терористичного обстрілу в Куп'янському районі сталася розгерметизація трубопроводу з аміаком.

"Станом на 22:29 6 червня загрози розповсюдження небезпечних речовин у Куп'янській громаді немає. Продовжуємо моніторити рівень забруднення, ситуація контрольована", — заявив голова Харківської області.

Уточнюється, що витоку аміаку вдалося запобігти завдяки спрацюванню запобіжних клапанів.

Зазначимо, внаслідок ворожих ударів 5 червня відбулася розгерметизація трубопроводу з аміаком у Куп'янському районі Харківської області. Синєгубов повідомив, що за всіма вимірами, які зробила не тільки Куп'янська, а й Петропавлівська громада, фон аміаку знаходиться в нормі.

Директор департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол повідомив, що в повітря могло потрапити близько 134 тонн аміаку.

Також 6 червня загарбники повторно завдали ударів по трубопроводу з аміаком.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як розуміти заяви України та РФ щодо ситуації на фронті – чого чекати далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/spravdi/30054
comments

Обговорення


Новини