Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія проводить інформаційну кампанію "героїзації" проти України: хто основна аудиторія
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія проводить інформаційну кампанію "героїзації" проти України: хто основна аудиторія

Українська розвідка виявила масштабне російське ІПСО, яке стосується героїзації ухилянтів в Україні.

16 квітня 2024, 13:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Головне управління розвідки (ГУР) виявило, що Росія почала масштабну інформаційну кампанію, яка полягає у "героїзації" ухилянтів. Українська розвідка вказує, що це чергове ІПСО від РФ, щоб розколоти українське суспільство.

Росія проводить інформаційну кампанію "героїзації" проти України: хто основна аудиторія

Росія проводить ІПСО проти України. Фото з відкритих джерел

ГУР зафіксувало в соціальних мережах, зокрема і в ТікТок, збільшення кількості відео на яких нібито показані українські чоловіки за відпочинком за кордоном, які називають себе "ухилянтами". Такі відео швидко набирають популярність, адже схвальні та критичні коментарі під ними допомагають просувати ролики в тренди соцмереж.

Українська розвідка вказує, що для подібного контенту Росія почала створювати так звані "народні пісні", у яких присутній один контекст – вихваляння "ухилянтів".

"Синхронність появи численних пісень та відео, що "героїзують" чоловіків, які відмовляються стати на захист власної країни, анонімність їхніх авторів та просування цього контенту організованими групами ботів свідчить про цілеспрямовану ворожу пропагандистську кампанію", — пояснюють у ГУР.

Головне управління розвідки вказує, що основна мета таких дій з боку РФ, це розколоти суспільство, посилити внутрішнє протистояння в країні та зірвати мобілізацію.

"Пропаганда кремля не припиняє спроб підірвати українське суспільство зсередини, дискредитувати образ Захисників і Захисниць України, застосовуючи для цього будь-які методи", — додає українська розвідка.

У ГУР закликають ставитись критично до анонімних джерел інформації та пам’ятати, що українці мають можливість переглядати контент завдяки захисту військових, які воюють на війні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий розповів про лазівку в новому законі про мобілізацію, яка допоможе ухилянтам уникнути військових дій.

Також "Коментарі" писали про нардепку Мар'яну Безуглу, яка назвала винних у тому, що Україна не матиме демобілізацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини